23 april 2012

God is een God van vrede




'Want God is geen God van wanorde, maar van vrede' ( 1 Kor. 14:33)

Ik las een bemoedigend gedeelte, geschreven door Stormie Omartian.

"God is geen God van wanorde, Hij is een God van vrede. Zoals het thuis beter loopt als alles op orde is - je kunt vinden wat je zoekt en de dingen kloppen gewoon - zo werken ook ons verstand en hart beter wanneer er een vredige orde is in de invloeden die we toelaten in ons leven. We moeten voorzichtig zijn met welke tv-programma's we kijken, welke tijdschriften en boeken we lezen en naar welke muziek, radioprogramma's en cd's we luisteren. Deze dingen zouden onze gedachten op God moeten richten en onze geest moeten voeden, zodat we verrijkt worden en vredig en helder van geest zijn. Maar als ze ons in plaats daarvan uitputten en leeg, verward, bezorgd en angstig achterlaten, dan moeten we ons ervan afkeren en ze uit ons leven wegdoen. 
Het is belangrijk te onthouden dat we kunnen kiezen wat we in onze gedachten toelaten en wat niet. Je kunt ervoor kiezen je gedachten onder controle te houden en de gezindheid aan te nemen die Jezus Christus had ( Filip 2:5), of je kunt toelaten dat de duivel je met leugens voedt en je leven manipuleert. Elke zonde begint met een gedachte, dus als je je gedachteleven niet in de hand houdt, dan zal de duivel dat wel doen. Daarom moet je ijverig in de gaten houden waarmee je gedachten worden gevuld.
Het is aan ons om onze gedachten met Gods Woord te vullen en met de woorden van mensen in wie Gods Geest woont. Het is aan ons om ons hart en onze gedachten te vullen met lofprijzing, zodat we geen ruimte overlaten voor de propaganda van de vijand. Wij moeten zelf werken aan die orde, door de God van vrede te vragen over ons leven te heersen. Pas dan zullen we de vrede kennen die alle verstand te boven gaat."

3 opmerkingen:

  1. Mooi! Er valt veel van te leren!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een bijzonder stukje, ja, daar valt echt veel van te leren. Om je gedachtenleven te bewaren en te vullen met Gods woord en opbouw. Al wat waar, al wat waardig, al wat rechtvaardig is, al wat rein, al wat beminnelijk, al wat welluidend is, al wat deugd heet en lof verdient, bedenkt dat.( fil. 4:8) daar wil ik ook waakzaam zijn, dat ik bewuste keuzes maak waar ik mij mee vul.

    Dineke

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.