28 februari 2012

Waarin roemen wij?


Jeremia 9: 23-24 
Zo zegt de HERE: De wijze roeme niet op zijn wijsheid, en de sterke roeme niet op zijn kracht, de rijke roeme niet op zijn rijkdom,  maar wie roemen wil, roeme hierin, dat hij verstand heeft en Mij kent, dat Ik de Here ben, die goedertierenheid, recht en gerechtigheid op aarde doe; want daarin heb Ik behagen, luidt het woord des Heren.

"Iedereen wil iets belangrijks doen met zijn leven. We verlangen er allemaal naar om het goed te doen. Iedereen wil toch iets bereiken waar je trots op kunt zijn, zelfs als je niet de bedoeling hebt om erover op te scheppen? Maar God zegt dat we ons maar op één ding mogen beroemen, en dat is dat we Hem kennen.
De mannen en vrouwen van de wereld scheppen op over hun prestaties. In deze verzen staan drie dingen waar mensen gewoonlijk over opscheppen: wijsheid, kracht en rijkdom. Maar zelfs als we alle drie deze zaken hebben, kunnen we daar niet trots op zijn alsof wij iets geweldigs hebben gedaan. Want alles wat wij hebben, komt van God.
Het enige waarop wij ons kunnen beroemen, is dat we een relatie hebben met de Heer. De enige reden dat wij de kracht hebben om geweldige dingen te doen, is dat we van Hem zijn en dat zijn Geest in ons woont.
Vanwege zijn grootheid in ons, kan Hij grote dingen doen door ons heen. De grootste dingen die we in ons leven doen, zullen misschien bij niemand bekend zijn - zoals voorbede doen, of zorgen voor mensen in nood - en de invloed daarvan zullen we aan deze kant van de eeuwigheid nooit helemaal doorzien."
S. Omartian

1 opmerking:

 1. Dat is ook iets om over na te denken wat je hier schrijft. Ook in het nieuwe testament wordt dat aangehaald. In 1 korintiers 1: 31 en in 2 kor. 10: 7.
  Het zit toch in je, om trots op iets te zijn wat je "berijkt" hebt, gedaan hebt enz.
  Maar om dan ootmoedig te zijn en God de eer te kunnen geven en Hem te kunnen danken dat je een bruikbaar instrument in Zijn handen mag zijn. Ik merk het bij mezelf, dat het heel dichtbij ligt om hoge gedachten te hebben over jezelf, maar dat is genade dat je hier de gelegenheid krijgt om dat te zien en je te oefenen in ootmoed dat je God de eer geeft en roemt in Hem.
  Zo kunnen we steeds meer veranderen en ootmoediger worden.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.