15 februari 2012

Je gezin prioriteit geven


"Hoe druk jij het ook hebt, hoeveel je ook achterloopt met je Bijbelstudie, hoeveel je ook nog moet doen: je gezin is na God je hoogste prioriteit!
Je gezin is je bediening! in feite is het veel meer dan een bediening; het is een speciale opdracht van God voor jou. Je hoogste prioriteit is je geestelijke leven te voeden met Gods Woord en gebed, maar daarnaast ben jij rentmeester - manager - van je huwelijk, je gezin en je huishouden. Zo belangrijk is je gezin.
Spreuken 31:27 zegt over een vrouw: 'Zij houdt toezicht op de hang van haar huishouding, het brood der traagheid eet zij niet'. Als jouw prioriteiten in overeenstemming zijn met die van God, dan zul jij - en iedereen bij jou thuis - veel gelukkiger zijn."
Elizabeth George

2 opmerkingen:

 1. Niemand nog gereageerd? Nou, misschien heb je mailtjes ontvangen dan. Dit stukje uit Elizabeth George maakt me aan het zuchten. Alsof ik mijn handen uitsteek naar een droom. Ik ken mezelf goed en weet dat ik zo wil zijn als de vrouw, die Elizabeth voor ogen heeft. En toch faal ik en val ik terug.
  Ik zie mijn gezin als een speciale opdracht van God, voor mij. Dit stukje stimuleert, want ik heb het gisteren gelezen en kwam er speciaal voor terug. Dank je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo zie ik het ook Rita, het gezin als een speciale opdracht voor mij.
  God heeft mij een man en kinderen gegeven waar ik vrouw en moeder van mag zijn.
  Dat ik op de plek waar God mij gesteld heeft, Zijn naam kan verheerlijken. gewoon thuis in m'n eigen gezin. Daar kom ik heel veel gelegenheden tegen, waar ik kan kiezen, of om voor mijzelf te willen leven of mijn leven te willen geven. Zoals ik ook al eens eerder schreef: Dat ik zorg voor een veilige haven.Dat mijn kinderen geestelijk voedsel krijgen, dat ze in hun ouders een levend voorbeeld zien. Maar daar heb ik Gods hulp voor nodig en ook Zijn wijsheid. Daar mogen wij Hem vrijmoedig om vragen.
  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...