24 januari 2012

Huishouden met liefde

Komt er bij jou ook geen einde aan de hoeveelheid wasgoed?
Hieronder een bemoediging van Elizabeth George

"Heb je genoeg van al dat afwassen, dweilen, stofzuigen en afstoffen en het opruimen van andermans rommel? Ik weet hoe je je voelt. Maar toch is het de moeite waard! Dat kan het in elk geval zijn. Jij en ik weten dat liefde de sterkste drijfveer ter wereld is. Dus houd van je huis: houd ervan om thuis te zijn, doe je huishouden met liefde, waak erover met liefde, en...ruim de rommel op met liefde.
Liefde stelt je in staat om je huishouden aan te pakken en het in de hand te houden en daarin uit te blinken. Vraag de Here om in je hart passie aan te wakkeren om je huishouden aan te pakken op Zijn manier...met een liefdevol, dienend en opofferend hart. Geen enkele taak is te zwaar en geen klus is zinloos zolang als Hij het fundament is."
E. George

7 opmerkingen:

 1. Dat boekje van haar zou ik best willen lezen, zie het al eens vaker her en der voorbijkomen.
  Inderdaad scheelt het veel vanuit welk oogpunt je het doet. Meestal heb ik er ook niet zoveel zin in, maar 't is gewoon nodig en al bezig zijnde kan ik me dan toch erg dankbaar voelen, dat ik het kan doen en vooral als 't weer klaar is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waar ik dan vaak aan moet denken is de tekst: Wat je ook doet verricht je werk van harte als voor de Here. Welk werk het ook is, ook het stofzuigen en het strijken.Het is goed om elkaar daarin te bemoedigen, want ik merk zelf dat het niet elke dag zo van zelfsprekend van harte gaat.Dat er toch gauw een zucht kan komen van": Alweer...Ik heb het nodig om hulp te vragen dat die passie aangewakkerd wordt.
  Als ik met passie, liefde, m'n huishouden kan doen, dan ontstaat er niet alleen een opgeruimd huis maar ook een goede sfeer.

  Dineke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie opsteker. Dank je wel. Ik worstel hier echt mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor deze bemoediging vandaag. Houd mezelf ook vaak voor -als ik met het huishouden bezig ben- dat ik dankbaar ben DAT ik een huishouden heb, DAT ik kinderen mag hebben die ik mag verzorgen. Ik heb mensen in mn omgeving die dat niet hebben en geloof me, als je dat eenmaal beseft dan doe je je werk vaak op een andere, meer liefdevolle, dankbare manier.

  Ben het eens met Dineke, prachtige en bemoedigende Bijbeltekst!

  Door Christus verbonden,

  Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed om te lezen dat we hierin niet alleen staan. Ik denk dat elke moeder dit wel eens zo voelt. Dank je Dineke voor de tekst. Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik werd een tijd geleden bepaald bij deze tekst: Al wat je doet in het verborgene zal ik je in het openbaar vergelden...Ik denk dat iedereen het wel eens als 'ondankbaar' ervaart. We doen zoveel in het huis en erom heen, en dan is het de andere dag weer een rommel. We kwamen en tijdje met zusters bij elkaar en een ervan vertelde dat ze tijdens het strijken degene zegende waar ze het kledingstuk van streek en zegenend door het huis ging als ze aan het opruimen was. Ik vond dat best wel een eye opener. Ik ben vanaf die dag ook anders mn huishouden gaan doen. Wat ik ook fijn vond, als de kinderen naar school waren eerst stille tijd houden en dan leek het of ik nog genoeg tijd over had, Hij was erbij en is erbij. Gaaf toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dank je voor je bemoediging en idee Mirjam. Dat is zeker een eye opener om dat zo te doen tijdens het strijken (of waarmee je dan ook bezig bent). En ja, stille tijd is inderdaad het meest 'stil' als de kinderen nog niet beneden zijn of juist naar school zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...