5 december 2011

Lofprijs

Als sinds een paar jaar 'kleur' ik in mijn Bijbel. Alles wat met opvoeding te maken heeft is roze, alles wat met gebed te maken heeft is groen enz. enz. Ik zal jullie alle andere kleuren en verdere opsommingen besparen:).
Toch springt in de Psalmen de blauwe kleur er bij mij uit. Deze staat namelijk voor 'Lofprijs'. De tien Psalmen die ik tot nu toe gelezen heb bestaan voor een groot deel uit de lofprijs die David uit naar God. Wanneer je je verplaatst in zijn omstandigheden zou je dit niet verwachten. Hij is bang en weet niet hoe het verder moet. Toch geeft hij de moed niet op en blijft in alles op God vertrouwen. Hij geeft zelfs God alle lof en eer en aanbidt Hem. Hij verwacht het van Hem.
Wanneer ik naar mijn eigen leven kijk moet ik bekennen dat ik God meer prijs in die dagen dat het goed gaat en ik mijzelf goed voel. Vaak kom ik namelijk met een heel verlanglijstje 'de hemel' binnenstormen en vergeet God allereerst te prijzen en te loven voor wie Hij is. Ik laat het vaak afhangen van mijn omstandigheden en van hoe ik mij voel.
Door het lezen van de Psalmen ben ik me er weer meer bewust van geworden hoe belangrijk het is God allereerst de eer en lofprijs te geven die Hem toekomt. Hij alleen is het waard.

God is eeuwig
God is goed
God is wijs
God is almachtig
God is barmhartig
God is rechtvaardig
God is liefdevol
God is heilig
God is alomtegenwoordig
God is .....

En Hij is nog zoveel meer dan hierboven. Hem komt toe alle eer, glorie en heerlijkheid, tot in eeuwigheid.


1 opmerking:

  1. Met roze nogwel! Weet je ik houd daar ook van. Je bijbel wordt op die manier zo iets van jezelf als een oude maar zalige warme jas die in je hand ligt alsof hij daarvoor gemaakt is. En hoe waar is dat!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...