27 augustus 2011

Gods beeld weerspiegelen

Enkele vrouwen van een Bijbelstudiegroep lazen samen het boek Maleachi. In hoofdstuk drie lazen ze over een goudsmid die het zilver reinigde.

Maleachi 3 vers 2 en 3: Maar wie zal den dag Zijner toekomst verdragen, en wie zal bestaan, als Hij verschijnt? Want Hij zal zijn als het vuur van een goudsmid, en als zeep der vollers.
En Hij zal zitten, louterende, en het zilver reinigende, en Hij zal de kinderen van Levi reinigen, en Hij zal ze doorlouteren als goud, en als zilver; dan zullen zij den HEERE spijsoffer toebrengen in gerechtigheid.

Ze vroegen zich af wat dit te betekenen had, juist ook als het gaat om het karakter van God.
Eén van de vrouwen zegde toe een goudsmid op te zoeken. Ze maakte een afspraak en ging bij een goudsmid op bezoek, zonder precies uit te leggen waar ze voor kwam, wat ze wilde weten en waarom.
Ze vroeg hem hoe hij het zilver zuiverde en of ze erbij mocht kijken. Terwijl ze toekeek legde hij uit dat het zilver op het heetste punt in het vuur moest komen om alle onreinheden eruit te branden. De vrouw dacht weer aan het Bijbelgedeelte en vroeg zich af of God ons daarom in de hitte van de beproeving brengt om ons leven te reinigen en te zuiveren.
Toen vroeg ze of de Goudsmid erbij moest blijven zitten tijdens het reinigingsproces. "Ja", zei de man, "want ik moet er voortdurend mijn oog op houden, zodat het zilver niet te lang in de hitte is en verbrandt". Toen vroeg de vrouw hoe hij het moment wist dat zilver geheel gereinigd was.
De Goudsmid antwoordde: "O, dat is eenvoudig, als ik mijn eigen beeld weerspiegeld zie in het zilver".


4 opmerkingen:

 1. Wat is dat mooi zeg. Dat De Goudsmit erbij blijft zitten en kijkt wanneer Zijn spiegelbeeld tevoorschijn komt.

  Ik denk aan het lied....Maak mij een Beeld van U, zo vol van ootmoed,liefde en trouw.

  Ik denk ook aan een boekje dat heet..Ja,Kom binnen Heer, geschreven door Annie Berends Karkdijk, daarin beschrijft ze over kleding, wat ons leven voorstelt,wat gewassen moet worden de kleding slaat tegen de trommel,en soms zijn de vlekken zo hardnekkig, dat er loog gebruikt moet worden,maar dan moet de kleding nog gestreken worden en dat doet vaak pijn.

  Of ik denk aan dat Bijbelgedeelte in het O.T waarbij de Meester op het aambeeld slaat.

  Of...aan een ruwe diamant die geslepen wordt

  Of....aan een parel...die door wrijving van het zand tot stand komt.

  Of aan de Pottenbakker, die het klei kneed en slaat...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat boekje ken ik inderdaad ook Marion. Het is al een heel tijdje geleden dat ik het gelezen heb maar ik vergeet het nooit meer.
  De andere voorbeelden die je noemt, zijn ook mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb al haar boekjes gelezen Wendy en heb ze hier nog liggen en als ik het niet meer weet of verder kan, dan grijp ik er weer naar......

   Ik vond het een geweldig getuigenis en heb de familie ook geschreven, dat de boeken nog steeds een zegen zijn.

   Ik verlang dat ook Wendy, zo'n hechte relatie met de Heer, maar ik heb het vaak zo druk....om stil te zijn....en alleen met de Heer te zijn....en dan zing ik: Als een hert wat verlangd naar water, zo verlangt mijn ziel naar U en dan voel ik mij weer zo dicht bij Hem. Ik weet wel dat ik niet op mijn gevoel mag vertrouwen...maar toch....

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...