6 juni 2011

Stichting Traveling Light - een geweldig initiatief

Niet lang geleden hebben Jan en Marja Verschoor-Meijers (één van mijn bloglezers) samen een geweldig initiatief genomen. Het is inspirerend en bemoedigend onderstaand artikel over hun werk te lezen. Wat heerlijk om te zien dat er mensen zijn die zich richten op de nood en behoeften van andere christenen en hen op deze manier heel praktisch willen helpen.

"Wij reizen graag en wij reizen licht!" Dat is het motto van Jan en Marja Verschoor-Meijers, de oprichters van Stichting Traveling Light.
De stichting heeft ten doel het bieden van praktische hulp, financiële steun en geestelijke bemoediging aan bestaande christelijke organisaties en gemeenschappen over de hele wereld. Tijdens hun vele reizen en bezoeken aan kleine organisaties en gemeenten kwamen Jan en Marja er al snel achter dat werkers op vaak afgelegen plaatsen veelal behoefte hebben aan steun van buitenaf. Een helpende hand in een bouwproject, extra geld voor een jongerenprogramma of gewoonweg gebed, een bemoedigend woord of luisterend oor in het dagelijks leven. Langzaam maar zeker begon het idee te groeien een stichting in het leven te roepen die in deze behoefte zou kunnen voorzien. "Wij reizen graag en wij reizen licht, dat wil zeggen eenvoudig en zonder al te veel poespas of kosten", aldus Jan en Marja. "Wij willen ook graag een reizend licht zijn, uitkomst brengen in soms moeilijke situaties."

Jan en Marja kiezen bewust voor christelijk werk omdat ze uit eigen ervaring weten dat alleen Jezus Christus het antwoord is aan een wereld in nood. Verder kiezen zij ook heel bewust voor kleinschalige, behapbare projecten die zij persoonlijk hebben bezocht en waarvan zij de mensen, die erachter zitten, goed kennen. Zo ontstaat er een persoonlijke band en een vertrouwensrelatie.

Uiteraard reizen Jan en Marja voor eigen rekening. Dat geldt ook voor iedereen die mee wil om een project te bezoeken. De giften die bij de stichting binnenkomen gaan dus alleen naar de beoogde projecten. In het dagelijks leven is Jan part-time werkzaam als automonteur bij garage Moerman Jansen in Papendrecht en Marja als administratief medewerkster bij de Gemeentebelastingen Drechtsteden. In hun vrije tijd reizen zij voor de stichting. Marja is tevens de schrijfster van een aantal, in Amerika gepubliceerde, Engelstalige boeken. Binnenkort komt er een eerste boekje van haar uit bij uitgeverij Merweboek. Het eerste project dat ze als Stichting financieel willen steunen is de aankoop van een rehabilitatiehuis voor Teen Challenge Oekraïne. Als vrijwilligers zijn Jan en Marja al jaren wereldwijd betrokken bij deze internationale organisatie voor hulp aan ex-verslaafden. Teen Challenge heeft ruim 1100 centra in meer dan 85 landen. Elk centrum moet echter zelf voorzien in de kosten die het programma met zich meebrengt; van overheidshulp is in de meeste gevallen geen sprake. Gebleken is dat veel hulp en financiële ondersteuning voor Europese projecten (ook in Nederland) vanuit de USA komt. "Dat moet ons toch tot nadenken zetten", aldus de initiatiefnemers, die jaren in Californië woonden. "Waarom zouden wij elkaar niet helpen binnen Europa en het Middellandse Zeegebied?" Een recente ontmoeting met Sergei en Mariana Glushko deed Jan en Marja besluiten om hen als eerste te gaan helpen. Sergei en Mariana zijn de leiders van Teen Challenge Oekraïne. Er is 10.000 euro nodig voor de aanschaf van een huis waarin zo'n twintig tot dertig mannen kunnen wonen, studeren en werken.

Meer informatie is te vinden op de website www.traveling-light.nl. Op de weblog www.janenmarja.blogspot.com kun je terecht voor actuele (reis)informatie, planning, foto's en informatie over de projecten.
Van harte aanbevolen!1 opmerking:

  1. Hey Wendy, wat een leuke verrassing vandaag op jouw blog! Wij komen net terug van een conferentie in de noord oostelijke hoek van Duitsland, voormalig DDR, waar we een aantal work shops hebben verzorgd voor een aantal kleine christen gemeentes. Dat was bemoedigend voor hen, maar zeker ook voor ons. Ik moet de blog nog bijwerken!
    Hartelijk dank dat je dit verhaal wilt delen, dat waarderen we echt!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...