16 mei 2011

Lauwe christenen

Opnieuw een confronterend gedeelte uit het boek van Francis Chan dat mij aan het denken heeft gezet. Hij schrijft over 'lauwe christenen'.

"Lauwe mensen willen niet echt verlost worden van hun zonden; ze willen alleen verlost worden van de straf op hun zonden. Ze haten de zonde niet oprecht en hebben er niet echt spijt van; het spijt hun alleen omdat God hen gaat straffen. Lauwe mensen geloven niet echt dat dit nieuwe leven dat Jezus aanbiedt, beter is dan het oude zondige leven."

"Lauwe mensen denken veel vaker aan het aardse leven dan aan de eeuwigheid in de hemel. Het dagelijks leven is meestal gericht op de wat-te-doenlijst van vandaag, de agenda van deze week en de vakantie volgende maand. Zelden, en waarschijnlijk nooit, denken ze bewust na over het komende leven. Hierover schrijft C.S. Lewis: 'Als je de geschiedenis leest, zul je ontdekken dat de christenen die het meest voor de huidige wereld hebben gedaan, precies degenen zijn die het meest aan de volgende wereld gedacht hebben. Sinds christenen op grote schaal zijn gestopt met over de andere wereld te denken, zijn zij minder effectief in deze wereld geworden.' "
uit: Te gekke liefde

1 opmerking:

  1. Francis kan het heel duidelijk onder woorden brengen, hij schudt de lezers wakker!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.