Heer, wat wilt U dat ik doe?

"In Nehemia treffen we een uitzonderlijke man aan die een alledaagse taak vervult. Maar God wilde dat hij een bijzondere taak op zich zou nemen, ten behoeve van zijn volk, Israël - een taak die niet iedereen kon uitvoeren. God roept mensen uit de wereld die iets doen wat iedereen zou kunnen doen, om hen een taak te laten vervullen die alleen zij kunnen vervullen. Dat zou elke christen moeten vragen: 'Heer, wat wilt U dat ik doe?'.
Als we het God zouden vragen, zou Hij ons antwoord geven. Dan zou er een geestelijke revolutie plaatsvinden in onze kerken, want God heeft voor ieder van ons een specifieke taak, een taak die niemand anders kan uitvoeren.
Hoe ver zijn we eigenlijk bereid te gaan in het beantwoorden van Gods roeping? Hoeveel van ons comfort, ons genoegen en onze 'veiligheid' zijn we indien nodig bereid om op te offeren zodat anderen kunnen leven? Hoeveel tegenstand zijn we bereid te verdragen? We zingen misschien dat we 'het al aan Jezus' voet' gelegd hebben - maar zijn we bereid om afstand te doen van onze bezittingen? Onze carrière? Onze plannen voor een vredige, comfortabele oude dag? Misschien zelfs ons leven? Zijn we bereid om te gaan waar God ons zendt - zelfs naar plaatsen waar we wellicht gevangengenomen worden, gemarteld of gedood wegens het verkondigen van het evangelie?
Zijn we eigenlijk bereid om de afkeuring of spot van buren, collega's, familie of andere christenen te aanvaarden wanneer we stelling nemen voor God? ..."
uit: Ontwapenend gebed

Reacties

  1. Tsja, goede vragen... we zijn nu eigenlijk net zoiets aan het lezen in het boek van Richard Stearns, The hole in our gospel....
    Dat is ook wel de reden dat we onze stichting begonnen zijn, iedereen kan iets doen, iedereen moet iets doen... we zijn soms zo bang om fouten te maken of ja, inderdaad, om voor gek te staan...
    Goeie post, dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Heb je opmerkingen of aanvullingen? Laat gerust een reactie achter!
Je reactie wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.