23 februari 2011

Minder dan niks

Er was eens een mees die het volgende aan een duif vroeg: 'Zeg, hoeveel weegt een sneeuwvlok?', 'minder dan niks' antwoordde de duif.
'Dan moet ik je een merkwaardig verhaal vertellen', zei de mees. 'Ik zat op de tak van een den, dicht bij de stam, toen het begon te sneeuwen; niet met hevig stormgeweld, nee, als in een droom, zonder geluid of gewicht. Omdat ik toch niks beters te doen had, begon ik de sneeuwvlokken te tellen die op de twijgen en naalden van mijn tak vielen en daar bleven liggen.
Het waren er op de kop af driemiljoenzevenhonderdeenenveerigduizendnegenhonderdtweeënvijftig. Toen de driemiljoenzevenhonderdeenenveertigduizendnegenhonderddrieënvijfstigte vlok omlaag kwam - minder dan niks zoals je zegt - brak de tak af'.
Het was lang stil en tenslotte vloog de mees weg. De duif zei na een poos nadenken bij zichzelf: 'Misschien ontbreekt er nog maar één stem van één enkel mens om Zijn Woord ingang te doen vinden in het leven van een ander mens'."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.