25 februari 2011

Bidden voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten

In Noord-Afrika en het Midden-Oosten vallen op dit moment regeringen en revoluties breken los. De bevolking gaat massaal de straat op om te protesteren. Wat in Tunesië begon verspreidt zich over Egypte, Libië, Bahrein, Jemen, Iran en Marokko.

De christenen in deze landen hadden het ook voor de onrusten vaak erg moeilijk. Je godsdienst aanpassen op je paspoort is in Egypte een onbegonnen zaak. In Tunesië is de Kerk niet vrij in haar doen en laten. De overheid in Jemen laat niet toe dat moslims christen worden.
Het blijft spannend hoe de situatie zich komende tijd ontwikkelt. Welke partijen staan op om regeringen te vormen? Nog een belangrijkere vraag is of christenen meer vrijheden zullen krijgen.

• Laten we bidden voor de landen waar het momenteel heel onrustig is, zoals Libië. Bid dat de overheersers aftreden en de rust terugkeert.
• Laten we bidden voor de christenen in deze landen. Zij hopen en bidden op een veiligere toekomst waarin ze openlijk hun geloof in Jezus Christus kunnen belijden.
• Laten we bidden dat het overgangsproces naar een nieuwe regering, bijvoorbeeld in Egypte, voorspoedig verloopt. Bid om wijsheid, inzicht en vertrouwen.
Bron: Open Doors

1 opmerking:

  1. Dank je wel voor deze richtlijnen voor gebed,vind politiek en alles wat daarbij komt moeilijk,nou weet ik waar ik voor moet/wil bidden.
    Gods zegen Marianne

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.