21 december 2010

Beproevingen stellen je in staat anderen te helpen

2 Korinthe 1: 3-4 "Geloofd zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, de Vader der barmhartigheden en de God aller vertroosting, die ons troost in al onze druk, zodat wij hen, die in allerlei druk zijn, troosten kunnen met de troost, waarmede wijzelf door God vertroost worden"

"Veel mensen denken dat als God ons troost, onze beproevingen wel zullen verdwijnen. Maar als het zo werkte, zouden mensen alleen naar God toegaan om van hun pijn af te komen, niet omdat ze van Hem houden. We moeten begrijpen dat troost ook kan betekenen dat we kracht, bemoediging en hoop ontvangen om met die beproevingen te kunnen omgaan. Hoe meer we lijden, hoe meer troost God ons geeft.
Als je je volkomen krachteloos voelt door alle beproevingen, laat je dan troosten door God zoals alleen Hij dat kan. Vergeet niet dat elke beproeving die je nu doorstaat, je later in staat stelt anderen te helpen die te maken hebben met soortgelijke beproevingen."


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.