22 november 2010

Keuzedag

Vandaag is het de 'keuzedag' van onze oudste dochter. Met deze dag bedoel ik dat het de dag is waarop zij enkele jaren geleden heel bewust een keuze voor de Here Jezus heeft gemaakt. Omdat deze 22e november een bijzondere dag is, eigenlijk de belangrijkste dag in haar leven, staan wij op deze speciale datum hier altijd even bij stil. Bij het avondeten steken wij een speciaal hiervoor gekochte kaars aan en danken als gezin met elkaar voor de keuze die gemaakt is. Meestal geven wij als ouders een 'christelijk' cadeautje erbij in de vorm van een Bijbel, een mooi boek, een c.d. of een dagboekje. Dat is afhankelijk van waar het betreffende kind behoefte aan heeft. Inmiddels zijn wij blij dat al onze kinderen bewust een keuze hebben gemaakt om de Here Jezus aan te nemen en Hem te willen volgen en dit betekent dat wij 4 keer per jaar zo'n bijzondere 'geestelijke verjaardag' mogen vieren.
Jammergenoeg weet ik van mijzelf niet wanneer dit geweest is, althans niet op welke dag, en daarom vieren mijn man en ik altijd samen onze doopdag. Volgende week, de 30e november, is dat voor ons een speciale dag waarop we (opnieuw) stil mogen staan voor wat de Here Jezus ook voor ons heeft gedaan!


2 opmerkingen:

  1. Ik lees je blog nu vluchtig en zie iets staan over keuzedag. Dat stukje heb ik dus even wat beter gelezen, want dat vind ik een mooi iniatief en ga ik overnemen.Inmiddels zijn 2 van de kinderen (de meiden) gedoopt omdat ze zelf die keuze maakten. Mooi en goed om er zo even bij stil te staan. Bedankt voor je idee.
    Overigens heb ik je site gelijk bij favorieten gezet om later nog eens terug te komen.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...