14 november 2010

Aanslagen op christenen

De organisatie Open Doors vraagt deze week opnieuw gebed voor de situatie in Irak. Na een gijzelingsdrama in een kerk in Bagdad eind vorige maand, waarbij tientallen doden en gewonden vielen, zijn de christenen in het land begin vorige week opnieuw opgeschrikt door geweld.
Bij bomaanslagen en mortieraanvallen op huizen van gelovigen zijn minstens vier mensen gedood en meer dan twintig mensen gewond geraakt. De angst onder de christenen is groot. “Per dag wordt de situatie erger”, zegt een lokale medewerker. “Nu zijn mijn gezin en ik nog veilig, maar straks zijn wij aan de beurt.”
Eerder kondigden aanhangers van al-Qaeda al aan dat ze de christenen in Irak vaker zouden aanvallen. In 2003 telde Irak zo’n 500.000 christenen, nu zijn dat er nog 385.000.
Laten we bidden dat het geweld tegen christenen in Irak stopt en dat de aanhangers van al-Qaeda die achter het geweld zitten, tot inkeer komen.
Ook kunnen we bidden voor wijsheid voor kerkleiders en voor de christenen. Velen slaan op de vlucht en zijn de wanhoop nabij. Ze hebben rust en eenheid nodig, zodat de gelovigen elkaar in deze situatie kunnen bijstaan.
Bron: Open Doors

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.