13 oktober 2010

Van het donker naar het licht

Wat is het geweldig om te zien hoe de mijnwerkers in Chili die lange tijd onder de grond hebben gezeten, gered worden. Af en toe heb ik er op de tv 'live' een omhoog zien komen. De verslaggever vertelde dat dit niet alleen op de geredde mijnwerkers en hun familie grote invloed heeft maar ook op iedereen in de wereld die hiervan getuige is. Het maakt inderdaad de liefde die je voelt voor de mensen die je liefhebt sterker. Je bent blij en dankbaar dat je elkaar hebt en dat je er voor elkaar kunt zijn. Onbelangrijke dingen in het leven vallen op zo'n moment onmiddelijk weg.

Het allermooiste vind ik eigenlijk nog om te zien hoe deze mannen van het 'donker' overgaan in het 'licht'. Sommigen zijn zelfs letterlijk tot geloof gekomen in de maanden dat ze onder de grond zaten. 
Er werden Nieuw Testamenten en twee volledige Bijbels naar beneden gebracht. Van de 33 opgesloten mijnwerkers zijn er twee evangelisch christen. Sinds ze in de mijn vastzitten, zouden twee andere mijnwerkers zich bekeerd hebben tot het christelijk geloof.
Over de hele wereld werd en wordt er gebeden voor de redding van de mijnwerkers, laten we dat blijven doen ook de komende weken als deze mannen met hun families het 'gewone' leven weer zullen oppakken.
Ze hebben Gods hulp en kracht heel hard nodig...

1 Petrus 2:9 "...Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om de grote daden te verkondigen van Hem, die u uit de duisternis geroepen heeft tot zijn wonderbaar licht"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.