23 september 2010

Geestelijk failliet gaan

Naar aanleiding van het citaat van gisteren kwam in mij de gedachte op dat het hier in feite gaat over 'geestelijk' failliet gaan.
De voorganger gebruikte deze term afgelopen zondag in de dienst en raakte me. Dat is het eigenlijk waar het uiteindelijk om gaat. Sterven aan jezelf. Voordat God ook maar iets kan doen in ons leven en voordat wij zelf ook maar tot iets in staat zijn, is het nodig nederig te worden en op de knieën te gaan.
We moeten eerst een wortelstelsel ontwikkelen dat diep in Hem verankerd is pas dan kunnen we groeien en kan God wat doen met onze levens. Bovenstaande afbeelding vind ik altijd mooi om te zien. Het is een boom die tegelijkertijd een compleet mens zou kunnen voorstellen. Vaak worden bomen alleen maar afgebeeld met de stam en de bladeren. En hoewel deze natuurlijk het meest zichtbaar zijn, mogen we juist onze wortels niet vergeten. We moeten eerst de diepte in, we moeten nederig bij het kruis knielen voordat we tenslotte uit kunnen groeien tot mooie 'bomen'. Dan kan God ons werkelijk ten volle gebruiken en zullen we vrucht dragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.