28 september 2010

Bijbelscholen of boekenscholen?

"Een tendens aan theologische opleidingsinstituten is vandaag, dat de Bijbel steeds meer door seculiere en theologische vakliteratuur vervangen wordt. Bijbelcentrum Breckerfeld wil dat voorkomen.
In een tijd waarin de discussie over de waarheid van de Bijbel en het christelijke geloof steeds groter wordt, is ook een tendens bij theologische opleidingsinstituten vast te stellen:er komt steeds meer ruimte voor seculiere en theologische vakliteratuur, meer dan voor het Woord van God zelf. Het eigenlijke fundament, namelijk de Bijbel, komt daarbij snel op de tweede of derde plaats. Literatuurlijsten met 15 of 20 boeken per semester, waarvan 'recensies' samengevat moeten worden, zijn geen zeldzaamheid in de opleidingsinstituten. Blijft er dan nog tijd over voor het eigenlijke boek, waar het bij 'Bijbel'scholen toch om zou moeten gaan - de Bijbel zelf?
Bijbelschool Breckerfield wil deze trend doorbreken. Het bezig zijn met vakliteratuur is niet het beslissende, wanneer het om  het bestuderen van de Bijbel gaat. In de driejarige Bijbelschoolopleiding is daarom de Bijbel het belangrijkste fundament.

Terug naar de wortels van het theologische terrein, naar de Bijbel zelf, dat moet weer meer het devies aan de opleidingsinstituten en Bijbelscholen zijn."

een gedeelte uit een artikel uit de Middernachtsroep augustus 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.