Het vruchtbaarste zendingsveld

Het vruchtbaarste zendingsveld in de wereld is:

niet een specifieke omgeving
niet een specifiek land
niet een specifieke etnische groep

maar álle aanwezige KINDEREN in álle boven vermelde groepen 

86% van alle mensen die tot geloof gekomen zijn, kwamen tot geloof voordat ze 15 jaar oud waren.
10% kwam tot geloof tussen 15 en 30 jaar oud,  4% na hun 30e.*

1/3 van de wereldbevolking is kind; in sommige landen zelfs de helft. Het is dus goed aandacht te geven aan zo'n groot deel van de wereldbevolking. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd hun vertrouwen op de Here Jezus stellen. "Maar," zullen sommige mensen zeggen: "Het evangelie is toch veel te moeilijk voor kinderen om te begrijpen?"
Dat is waar; het is zo moeilijk te begrijpen dat zelfs de meest intelligente volwassene het niet begrijpt. (Mat 11:25). Pas als de Heilige Geest dit uitlegt, wordt het zo eenvoudig dat zelfs een jong kind het kan begrijpen.

Spurgeon heeft gezegd op grond van Mat 18:1-6: "De discipelen dachten - Een kind kan niet tot de Here komen voordat hij een volwassene wordt. Maar de Here Jezus zei: ' Je moet niet zeggen dat een kind niet kan komen voordat die als een volwassene wordt, maar weet dat jullie niet kunnen komen voordat jullie als een kind worden'. Het is niet moeilijk voor een kind om als jullie te worden, maar het is zeer moeilijk voor jullie om als een kind te worden."
* naar George B. Eager "How to succeed in winning children to Christ."


Op jonge leeftijd kunnen kinderen dus al een keuze maken voor de Here Jezus.
Wat is kinderwerk daarom ongelooflijk belangrijk! Ik las dat ouders heel vaak hun keuze laten afhangen van wat kinderen willen. Wanneer kinderen absoluut geen zin hebben om mee naar de kerk te gaan, is de verleiding van ouders om thuis te blijven een stuk groter. Andersom geldt dit echter ook: wanneer kinderen het ontzettend goed naar hun zin hebben, dan zullen ouders eerder geneigd zijn om ook naar de kerk te gaan.

"Zowel kind als ouder bereik je dus met succesvol kinderwerk. Het begin is het belangrijkste deel van ieder werk, speciaal in het geval van een jong onervaren kind; want in die tijd wordt het karakter gevormd en de ontvankelijkheid is dan het grootst. Laten we toe dat onze kinderen zomaar ieder willekeurig verhaal aanhoren dat terloops door mensen is bedacht en laten we hen denkbeelden in zich opnemen die precies het tegenovergestelde zijn van wat wij hun toewensen?”
(uitspraak van Plato)


Reacties