3 juni 2010

Het vruchtbaarste zendingsveld (1)

Het vruchtbaarste zendingsveld in de wereld is:

niet een specifieke omgeving
niet een specifiek land
niet een specifieke etnische groep

maar álle aanwezige KINDEREN in álle boven vermelde groepen 

86% van alle mensen die tot geloof gekomen zijn, kwamen tot geloof voordat ze 15 jaar oud waren.
10% kwam tot geloof tussen 15 en 30 jaar oud,  4% na hun 30e.*

1/3 van de wereldbevolking is kind; in sommige landen zelfs de helft. Het is dus goed aandacht te geven aan zo'n groot deel van de wereldbevolking. Kinderen kunnen al op jonge leeftijd hun vertrouwen op de Here Jezus stellen. "Maar," zullen sommige mensen zeggen: "Het evangelie is toch veel te moeilijk voor kinderen om te begrijpen?"
Dat is waar; het is zo moeilijk te begrijpen dat zelfs de meest intelligente volwassene het niet begrijpt. (Mat 11:25). Pas als de Heilige Geest dit uitlegt, wordt het zo eenvoudig dat zelfs een jong kind het kan begrijpen.

Spurgeon heeft gezegd op grond van Mat 18:1-6: "De discipelen dachten - Een kind kan niet tot de Here komen voordat hij een volwassene wordt. Maar de Here Jezus zei: ' Je moet niet zeggen dat een kind niet kan komen voordat die als een volwassene wordt, maar weet dat jullie niet kunnen komen voordat jullie als een kind worden'. Het is niet moeilijk voor een kind om als jullie te worden, maar het is zeer moeilijk voor jullie om als een kind te worden."
* naar George B. Eager "How to succeed in winning children to Christ."
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.