10 mei 2010

Bijbellezen met een potlood in je hand

In het boek 'Doeltreffend Bijbellezen' las ik onlangs een belangrijk advies.

"Het grootste gevaar van stichtelijk Bijbellezen is dat je ogen alleen maar over de regels glijden en je er dan van uitgaat dat je het stuk hebt gelezen. Veel christenen lezen de voorgeschreven vijftien minuten per dag, bidden daarna en gaan er dan vanuit dat ze een effectieve stille tijd gehad hebben. Maar als je ze een uurtje later vraagt wat ze gelezen hebben, hebben ze daar geen flauw idee meer van. Hun ogen hebben de woorden wel gezien, maar ze hebben hun hersens er niet bij gebruikt.
De beste manier om je hersens te activeren, is een potlood pakken en klaar zijn om een boodschap van God te ontvangen. Alleen dat al maakt je meer alert en verwachtend dat God vandaag iets tegen je zeggen wil dat je moet weten. Het assisteert ook je geheugen. Een onderwijzer zei eens: 'Er kan niet geleerd worden zonder dat iets ook nog opgeschreven wordt'. Als je iets bijzonders ziet tijdens het Bijbellezen, schrijf het dan op. Dit is niet alleen om er in de toekomst nog eens naar te kunnen kijken, maar het helpt ook het Woord nog meer in je geheugen te griffen".

Tim LaHaye

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.