15 mei 2010

Bid onophoudelijk en wees niet bezorgd

"Ik sta er versteld van hoe makkelijk je ergens bezorgd over kunt raken en vervolgens vergeet ervoor te bidden. Bezorgdheid en angst zijn net jonge tijgers: hoe meer eten je ze geeft, des te groter ze worden.
Maar God geeft een andere manier om ermee om te gaan, via gebed. Als het gaat om zorgen, kan de Bijbel niet duidelijk genoeg zijn: 'Wees in geen ding bezorgd, maar laten bij alles uw wensen door gebed en smeking met dankzegging bekend worden bij God.' En dan komt Gods belofte: 'En de vrede Gods, die alle verstand te boven gaat, zal uw harten en uw gedachten behoeden in Christus Jezus.' (Filip. 4: 6-7)
Hoe moet je bidden? Bid allereerst voor kracht als je bang bent, want God helpt ons om midden in de stormen van het leven staande te blijven. Bid ook voor wijsheid om datgene aan te pakken wat je bezorgd maakt. Sommige praktische stappen kunnen de situatie al veranderen.
Bid ook dat God iets doet in overeenstemming met zijn wil om je situatie te veranderen. Hij doet niet altijd wat wij willen, maar Hij weet wat het beste voor ons is en Hij is te vertrouwen. God is soeverein en er gaat niets buiten zijn macht om. Op het bureau van mijn vrouw staan deze woorden: 'Wees niet bang voor de toekomst, want God is daar al.'
Emoties verrijken ons leven, maar soms zijn ze te overweldigend of laten ze ons verdwalen. Maar met Gods hulp kunnen we leren ze in balans te houden."
Billy Graham


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.