14 februari 2010

Marokko: Achttien christenen veertien uur lang verhoord

"Achttien Marokkaanse christenen zijn vorige week veertien uur lang verhoord. Agenten vielen binnen toen de groep bezig was met bijbelstudie. Onder de arrestanten waren vijf kinderen onder de 4 jaar, twee van hen waren nog geen 6 maanden oud.
De groep christenen werd verrast door de groots opgezette inval. Zeker zestig agenten meldden zich bij de woning waar de groep samenkwam. Tijdens de verhoren op het politiebureau werden foto’s en filmopnamen gemaakt van de christenen. Na veertien uur kwam de groep weer vrij. Een Amerikaan, die bij de bijbelstudie aanwezig was, werd het land uitgezet."

In een verklaring van het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken staat dat de bijbelstudiebijeenkomst een geheime samenkomst was. Die zou zijn bedoeld om mensen bekend te maken met het christelijk geloof. Dat zou volgens de verklaring het geloof van moslims aan het wankelen brengen en de godsdienstige waarden van het koninkrijk Marokko ondermijnen.
De leider van de groep vraagt gebed voor de christenen die zijn opgepakt. Hij vraagt te bidden voor vrede in hun hart, na wat hen vorige week is overkomen.
Laten we bidden om kracht voor en volharding van de christenen in Marokko. Dat zij zich niet laten ontmoedigen, maar blijven zoeken naar mogelijkheden om samen te komen en te groeien in geloof.
Ook kunnen we bidden voor de toekomst van de Kerk in Marokko. Het is de derde keer binnen een jaar tijd dat een bijeenkomst van christenen is verstoord en dat christenen het land uit worden gezet".


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.