12 februari 2010

Het ultieme geschenk

In Lucas 3 vragen de mensen aan Johannes de Doper wat zij moeten doen toen hij hen vertelde dat ze zich moesten bekeren en dat 'iedere boom die geen goede vruchten voortbrengt wordt uitgehouwen en in het vuur wordt geworpen' (vs 9). Opvallend is dat Johannes drie antwoorden geeft die allemaal te maken hebben met geld en bezit terwijl niemand hem daarnaar vroeg.
Vers 11 spreekt over 'het delen van kleding en voeding', vers 13 zegt 'niet meer vorderen dan voorgeschreven is' en in vers 14 staat 'niemand afpersen en omkopen en tevreden zijn met je soldij'.
Johannes bevestigt weer eens hoe ons bezit en ons geld ons zouden kunnen belemmeren in de relatie met God.( zie ook Matt. 19:16-21)

Afgelopen tijd heb ik een aantal keren gekeken naar de film 'The Ultimate gift'. Deze film gaat over een verwaande jongeman, Jason Stevens, die nooit ergens voor heeft hoeven te werken. Na de dood van zijn grootvader, waar hij een slechte band mee had, verwacht hij dan ook niets te erven. Dan hoort hij dat zijn grootvader hem een aantal 'geschenken' nalaat, maar die geschenken bestaan zoals Jason denkt niet uit geld of goederen. Langzaam leert hij de onderstaande 13 geschenken te begrijpen voor zijn leven.
Het geschenk van: Arbeid, Problemen, Vriendschap,Geven, Dankbaarheid, Familie, Leren, Geld, Lachen, Een Dag, Dromen, Liefde, en het Ultieme Geschenk.

De film zet je aan het denken over wat nou werkelijk belangrijk is in het leven en sluit af met een prachtig lied. Sara Groves heeft het lied 'something changed' met een speciale bedoeling geschreven.

Luister en geniet mee...


              


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.