Onze hond

 
Bolt  -  juli 2019Cursus met Bolt in 2018

28 april 2018
Vandaag heeft onze Bolt zijn diploma gehaald. We hebben samen de 'Basiscursus Gedrag en Gehoorzaamheid' met een goed resultaat afgesloten na 10 cursuslessen. Nu Bolt de cursus heeft afgesloten en gisteren ook één jaar is geworden, zullen er de komende tijd wat minder updates verschijnen. Maar zo af en toe zal er nog een leuke foto van Bolt te zien zijn.


27 april (1 jaar)
Vandaag is onze #Koningspup precies één jaar oud! We hebben een enerverend jaar met hem beleefd.


21 april
En ook de tiende les zit erop. Bolt is helemaal klaar voor het examen. Eigenlijk doet hij alles wel goed en zijn er nog een paar kleine dingen die ik moet oefenen met hem deze week. Hopelijk doet hij dan met het examen alles goed.
Bolt geniet erg van het mooie weer de laatste week. Hij zit het liefst in het zonnetje bij het raam en ook in het bos geniet hij volop. 's Avonds slapen gaat soms moeilijker. Vooral wanneer hij oververmoeid is, gaat hij juist rondlopen en niet slapen. En ja, als iemand dat iets lekkers zit te eten, wordt het wel heel verleidelijk om wakker te blijven natuurlijk...14 april
Het was alweer de negende les vandaag en volgende week is de laatste van een serie van tien lessen. Op 28 april zal het examen plaatsvinden.We hebben veel geoefend met de commando's 'zit' en 'af' en ik ben daarbij ook een flink aantal meters van Bolt afgelopen. Hij bleef keurig op z'n plek zitten of liggen en kwam direct als ik hem riep. Erg fijn dat dit zo goed gaat. Ook de tempowisselingen in het volgen gaan nu steeds beter. Hij begrijpt nu wat de bedoeling is.

In huis is hij soms erg onrustig. Hij houdt al het verkeer in de gaten (en dat is nogal wat nu er een weg in de buurt afgesloten is en er veel verkeer langskomt) en is erg waaks. Hij begint meer te blaffen de laatste tijd en laat echt merken dat hij alles ziet en hoort.
Als hij moe is, is hij een stuk rustiger. Hij wil dan niet echt gaan liggen maar valt met z'n kop op je schoot in slaap. We hopen dat hij de komende tijd toch wat rustiger wordt en af en toe even 'bijslaapt'. Het doet hem goed om hem af en toe gewoon een tijdje in de bench te leggen zodat hij echt even kan uitrusten.
7 april
Vandaag was Bolt tijdens de cursus bijzonder baldadig. En het grappige was dat hij niet de enige was. Ook de andere honden waren onrustig en soms ongehoorzaam. Wel vonden ze elkaar erg leuk en wilden dan ook graag spelen met elkaar. Gelukkig gaat het oefenen thuis vrij goed hoewel sommige commando's nog vaker geoefend moeten worden.
Het is de bedoeling met het examen op 28 april dat Bolt echt 'af' blijft liggen als ik een aantal meters bij hem vandaan loop. Dit lukt nog niet erg goed. Hij heeft de neiging om gauw weer te gaan zitten als ik een paar stappen wegloop. In het bos oefen ik veel met een lange lijn zodat hij niet direct wegloopt en er een spelletje van maakt.

Het is leuk om te zien dat Bolt in het begin erg voorzichtig was met veel dingen maar langzamerhand veel meer durft. Ook met andere honden spelen vindt hij geweldig in het bos. Of ze nu blaffen of achter hem aangaan, het maakt hem allemaal niets uit. Als hij maar rennen kan, vindt hij het geweldig.

In het zonnetje zitten blijft favoriet...


31 maart
De laatste lessen van de gehoorzaamheidscursus zijn veelal herhalen van hetgeen eerder geleerd is, maar dit is goed voor Bolt. Hij voert alle commando's nu goed uit maar we blijven het herhalen. Dit is zelfs nodig tot hij een jaar of twee is dus ook het komende jaar zijn we hier nog wel mee onder de pannen.
Met de lange lijn in het bos gaat het nu erg goed. Dit is om te voorkomen dat hij achter wild aangaat want daar heeft hij echt een neusje voor. Op het veldje hier vlakbij laten we hem regelmatig los en kan hij even helemaal uit z'n dak gaan. Hopelijk staat hij echt goed onder commando over en tijdje en kunnen we hem wel met een gerust hart loslaten zonder dat hij ergens achter aangaat.25 maart
De temperaturen waren aangenaam tijdens de zesde cursusles. Bolt deed erg goed zijn best en was erg op mij gericht vandaag. Alle commando's voert hij nu wel goed uit maar andere honden blijven hem trekken. Een speciale voorkeur heeft hij voor de hond van de overbuurvrouw die ook aan de cursus deelneemt. Ze gaan op hun achterpoten staan en begroeten elkaar als echte vrienden. Prachtig om te zien. De komende week moeten we nog wel goed oefenen met het 'laag' blijven. Bolt blijft springen tegen andere mensen op. Hij bedoelt het niet verkeerd maar niet iedereen houdt hiervan natuurlijk. Tijdens het examen eind april moet hij dit ook goed doen en rustig blijven zitten wanneer iemand op ons afkomt.

In huis is Bolt een rustige hond overigens. Als hij genoeg beweging krijgt, en dat krijgt hij wel door het hardlopen, is hij erg rustig. Hij scharrelt het liefst de hele dag achter mij aan en is gek op 'eten koken' en snoepen van allerlei lekkers.
En zoals eerder gezegd, houdt hij goed in de gaten wat er buiten gebeurt..17 maart
Ook deze ochtend was het weer ontzettend koud tijdens de vijfde cursusles. Mijn vingers waren zo gevoelloos dat het amper lukte om een brokje uit mijn jaszak te halen. Toch luisterde Bolt best goed. We hebben al een aantal dingen voor het examen geoefend dat hij eind april zal moeten doen. De basiscommando's volgt hij redelijk goed op en voor een lekker koekje doet hij veel. De buurvrouw gaf nog als tip om een frikandel in stukjes te snijden! Dat is zeker iets voor Bolt, hij zal het geweldig vinden. Volgende week gaan we dat eens uitproberen.
Van het fietsen is nog niet veel gekomen afgelopen week, het zal eerst wat warmer moeten worden.
In huis houdt Bolt de boel goed in de gaten trouwens...
10 maart
Je ziet Bolt elke week vooruitgaan. Hij pakt de commando's snel op en vindt het erg leuk om goed z'n best te doen. Deze ochtend hebben we ook getraind met de 'lange lijn' en het was grappig om te zien hoe snel hij bij mij kwam toen ik hem riep. Hij is erg op mij gericht op zo'n moment.
We hebben ook een aantal vragen gesteld aan de instructeurs en het is mooi om te zien hoeveel verstand zij ervan hebben. We kunnen weer vooruit met Bolt de komende tijd en blijven het oefenen met hem volhouden de komende tijd.
We willen naast het hardlopen dat we een paar keer in de week met Bolt doen ook het fietsen op gaan pakken nu het langzaamaan weer wat warmer wordt. Hij zal het ongetwijfeld geweldig vinden om naast de fiets te kunnen rennen!3 maart
Bolt leert best wel snel. Wat we thuis tegen hem zeggen (bv. dat hij 'af' moet op zijn kleed voordat hij een koekje krijgt) doet hij nu al zonder het te vragen. Ook het commando 'blijf' leert hij steeds beter. Het wordt nog wel wat met hem!
Het was vanmorgen tijdens de derde les weer bitterkoud op het veld maar gelukkig had ik me er deze keer goed op gekleed. Andere honden blijft hij nog steeds interessant vinden en is daardoor direct afgeleid. Ook in het bos als we wandelen is hij veel gericht op andere honden. Hij doet ze gelukkig niets en wil het liefst spelen maar het zou toch fijn zijn wanneer hij zou komen als je hem dan roept.
Oefening baart kunst en we blijven volhouden.
24 februari
Ook de tweede les van de gehoorzaamheidstraining was weer geslaagd. Hoewel Bolt nog veel leren moet, gaat het elke week een beetje beter. En natuurlijk gaat het niet alleen om wat we daar leren in dat uur maar vooral hoe we er thuis mee omgaan. Ik probeer dan ook elke dag even te oefenen met Bolt in het bos. Verbazingwekkend hoe snel hij dingen leert.
Op de cursus leren ze overigens de hond links van je te lopen maar omdat Bolt zo enorm sterk is, heb ik toch besloten hem aan mijn rechterkant te houden. Ik kan hem met mijn rechterarm toch beter corrigeren als het moet. Ook moet ik de volgende keer nóg meer beloningsbrokjes meenemen :) Er gaat wat door in zo'n uur.
Het was een nadeel dat het heel erg koud was vanmorgen, dus het kostte op een gegeven moment moeite om de brokjes uit mijn jaszak te halen.


17 februari
Nadat we vorige week een kennismakingsochtend hebben gehad, was vanmorgen dan echt de eerste les van de gehoorzaamheidstraining met Bolt.
Ik kon me aan het begin niet voorstellen dat we na tien weken een gehoorzame hond zouden hebben, maar na vanmorgen heb ik er goede hoop op gekregen. Bolt was redelijk gehoorzaam en volgde de commando's 'zit' en 'af' heel braaf op. En dat terwijl hij thuis nauwelijks met z'n buik op de koude grond wil liggen. De beloningsbrokjes werken uitstekend!
Het commando 'hier' ging nog wat minder goed maar dit gaat hij vast nog wel leren. Het slalommen tussen de andere honden ging redelijk, zolang ik hem maar afleidde met iets lekkers. Bolt was in het begin erg druk met de andere honden om zich heen en vond ze allemaal even leuk maar aan het einde van de eerste les ging het al een stuk beter. Mijn man ging mee om te kijken, want ook hij wil onze hond natuurlijk leren wat ik op de cursus leer.
28 januari (negen maanden)
Wanneer je dit stukje leest op internet, zou je zo Bolts naam in kunnen vullen. Het lijkt soms werkelijk waar wel of hij bananen in z'n oren heeft. Vooral met andere honden, lijkt roepen helemaal zinloos. We houden vol en het zal echt goed komen als hij deze fase door is, maar lastig is het soms wel. 'Hij wil onafhankelijk zijn', staat er in het artikel. Dit klopt helemaal ;)
Over twee weken begint de gehoorzaamheidstraining. We hebben er zin in!

Grappig om te zien is dat Bolt in huis overal op wil gaan zitten. Hij draait bv. zijn achterwerk zo in de bank of hij gaat op de voeten van 'het baasje' zitten. Leuk toch? Een beetje gek is hij soms wel....
21 januari
Afgelopen week woedde er een flinke storm en Bolt en ik hebben 's middags even de schade opgenomen in het bos. Deze omgevallen boom vond hij erg interessant.
Hij let in het bos altijd erg goed op of hij andere honden ziet. Als je hem roept om te komen, kijkt hij eerst even om zich heen of hij iets 'gemist' heeft. Grappig om te zien. Wat kan hij trouwens ongelooflijk hard rennen. Het is net een hazewindhond als je hem ziet. Hij is heel snel een heel eind van je vandaan maar wanneer je hem roept of fluit is hij ook pijlsnel weer bij je. We blijven ons verbazen hierover. In huis is Bolt een totaal andere hond dan buiten. Hij is lief en aanhankelijk en klimt het liefst op je schoot de hele dag. Omdat hij ook gek op eten is, zijn de maaltijden wel favoriet bij hem. Hij laat graag zien hoe lief hij is...8 januari 2018
Bolt vindt het geweldig om met honden uit de buurt te spelen in het bos. Hij rent en hij rent maar...
In huis is het een rustige hond, als hij maar genoeg beweging krijgt. 's Avonds slaapt hij vaak voor de kachel en af en toe komt hij even spelen. Een paar minuten is dan goed en dan slaapt hij weer een poosje. Z'n knuffeltjes heeft hij bijna allemaal gesloopt (zelfs de 'Kong-speeltjes'die zo sterk zijn) dus het is weer tijd voor iets nieuws. De tennisballen met de piep erin, vindt hij ook geweldig. Hij blijft er maar in bijten...
2 januari 2018
Inmiddels is Bolt de acht maanden alweer gepasseerd. Veel groter wordt hij niet meer maar hij moet nog wel wat uitdijen hier en daar. Hij moet nog een echte, gespierde man worden ;)
Het hardlopen gaat goed. We lopen nog heel rustig en voorzichtig met hem maar hij geniet er erg van.
Voor het vuurwerk was Bolt helemaal niet bang. Wij waren zelf ook rustig en vaak neemt een hond dit gedrag gewoon over. Hij vond het soms zelfs zó leuk dat hij erin wilde happen toen we hem uitlieten. Rond 24.00 uur 's nachts stond hij samen met ons naar het siervuurwerk in de achtertuin te kijken. Daarna is hij heerlijk gaan slapen. Weer een zorg minder....
In z'n bench kruipt hij vaak heerlijk op een bolletje. Hier komt hij helemaal tot rust.18 december
Bolt is sinds een tijdje heerlijk aan puberen. Als je hem roept, komt hij niet of pas veel later en soms als hij bijna bij je is, gaat hij nog nét even de andere kant op omdat hij iets ziet of hoort.
Ook in huis blijkt hij ineens veel vergeten te zijn. Op zijn kleedje blijven liggen valt niet mee en ook de andere commando's lijken tegen dovemansoren gezegd (behalve als hij eten krijgt natuurlijk).
Soms is hij zó moe dat hij niet weet hoe gek hij moet doen. Hoe moeier hoe gekker ;)
We weten dat het allemaal tijdelijk is en dat het weer overgaat maar moeilijk is het soms wel. Het gaat erom dat we nu consequent en duidelijk zijn en vooral... veel geduld hebben.
In februari willen we met Bolt nog een gehoorzaamheidstraining gaan doen. Ik denk dat we hier allemaal veel baat bij zullen hebben!12 december

           

Wat een ongelooflijk pak sneeuw is er gevallen in Nederland in een paar dagen tijd. Onze Vizsla vond het helemaal geweldig. De eerste keer dat hij door de sneeuw liep, vond hij het wel wat vreemd en hapte naar de sneeuwvlokken. Gelukkig wende het al gauw en liep hij rustig mee aan de riem.
In de achtertuin had hij vandaag de grootste lol maar ook in het bos rende hij er lustig op los. Vooral het spelen met andere honden vindt hij helemaal leuk. Of ze nu groot zijn of klein, het maakt hem allemaal niets uit. 

29 november (zeven maanden)
Vandaag ben ik heel voorzichtig eens een klein stukje wezen rennen met Bolt. (We zagen dat de pups op de nestdag wel heel hard mochten rennen, dus een rustig drafje kan geen kwaad). We willen hem toch langzamerhand gaan trainen voor hardlopen. Ik was heel benieuwd of hij netjes in draf naast mij zou kunnen lopen maar dit ging boven verwachting goed. Hij sprong de eerste honderd meter alleen maar naar mij omdat hij zo blij was maar op een gegeven moment had hij toch door dat hij moest rennen. 
Omdat ik zelf in een tempo van ruim 6 min. per kilometer loop, kon dit prima met Bolt. We  hebben totaal zo'n 2 1/2 kilometer gelopen. Toen we thuis waren, keek hij me echt aan met een blik van 'was dit het al?'. Hij hijgde niet eens. Daarna ben ik zelf nog een blokje om gegaan. De komende maand loop ik hele korte stukjes met hem en vanaf januari kunnen we het iets gaan opvoeren. Erg leuk!

      26 november 
Vandaag was er een 'nestdag' van het nest van Soltis Akke (de moeder van Bolt) bij de fokker in Emst. Het was erg leuk om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Bijna alle hondenbezitters (en gezin) van de tien pups waren aanwezig. De honden vonden het helemaal ge-wel-dig. Ze hebben de halve middag gerend, gedold en gespeeld. Ze zagen er uit als varkens die in de modder hadden liggen rollen.
Alle honden ondergingen ook nog een exterieurkeuring door keurmeester Marjolein Answold. Op onderstaande afbeelding is te zien wat ze van Bolt vond. Veelbelovend!

Ook de stamboom van Bolt kregen we mee naar huis. Na de keuring zijn we met de hele groep nog in het bos gaan wandelen en op de foto gezet. Het werd al gauw schemerig, dus helaas is de foto wat donker geworden. Het was een geslaagde middag, Bolt had de dag van z'n leven!


24 november 
Vandaag hebben we een prachtige wandeling gemaakt in hier het bos. Het was op een plek waar we nog niet vaak geweest zijn. Het was dus zowel voor Bolt als voor ons nieuw maar we hebben ervan genoten. We hebben onze Vizsla nog even gewogen en hij weegt al 24,5 kilo. Wat gaat het hard.
Bolt kleurt prachtig bij de herfstbladeren...

22 november


                                        De regen kan Bolt weinig schelen. Hij geniet ervan op het gras te dollen.
19 november
Bolt wordt steeds groter en begint echt te puberen. Soms luistert hij voorbeeldig, je hoeft hem dan maar een keer te roepen en hij zit naast je. Een volgende keer luistert hij absoluut niet. Hij heeft soms een 'niet-luisteren-dag' zoals wij het noemen. Hij ziet je dan wel maar rent nog net weer even een stukje verder weg. Het helpt wel als we hem pas brokjes geven ná het uitlaten. Hij luistert dan in het bos beter omdat hij de beloningsbrokjes wel aantrekkelijk vindt.
Bolt doet zijn naam nog steeds eer aan. Wat kan die hond rennen zeg. Ook springt hij erg soepel. Zonder enige moeite springt hij zo achterin de auto. Prachtig om te zien.
Volgende week hebben we een 'terugkomdag' bij de fokker in Emst en zullen we zijn broertjes en zusjes allemaal weer zien. Ook zal Bolt een exterieurkeuring ondergaan en gekeurd worden door een keurmeester. Ook de stamboom van onze Vizsla zullen we ontvangen. We zijn erg benieuwd.


Kom maar op met die brokjes....

6 november
Bolt weegt nu ruim 23 kilo en ziet er goed uit. Hij is niet te dik en niet te mager. Voor het vele schrokken hebben we een oplossing bedacht en het werkt goed! 

                                

29 oktober  (zes maanden)
Bolt is alweer zes maanden. Wat gaat het hard met hem. Hij krijgt sinds een paar dagen een voeding minder maar hij vindt het gelukkig geen enkel probleem. Het schrokken wordt ook al wat minder hoewel hij gek blijft op eten. Hij is druk in de weer met kauwstaafjes en zijn Kong.
In het bos zijn de herfstkleuren zo mooi dat Bolt nauwelijks opvalt tussen de bladeren ;)
Stokken sjouwen vindt hij op het moment erg leuk om te doen. Hij sleept soms de grootst mogelijke dennentakken mee. 18 oktober
Met Bolt gaat het leren luisteren elke week beter. In het bos gaat het nu erg goed, hoewel het soms leuk blijft om even achter een fietser aan te rennen. We proberen plekken te vinden waar we goed met hem kunnen oefenen maar het blijft een pup natuurlijk.
In de auto gaat het ook steeds beter. Hij gaat nu gewoon rechtop zitten en kijkt vol belangstelling naar buiten. 
Hier in de buurt hebben veel mensen een hond, dus elke dag snuffelt hij wel even aan andere honden wat het socialiseren erg makkelijk maakt.
Vorige week zag hij ook een paard in het bos maar dat vond hij toch wel een 'hele grote hond'. Hij begon wel hard te blaffen maar ging er niet naar toe. 
Soms schrokt Bolt wel heel erg, hij kauwt zijn brokjes amper. Ook hondenkoekjes slikt hij soms in z'n geheel door. We proberen het soms in kleine porties te geven maar hij blijft snel eten. Hopelijk wordt dit onderhand beter. Hij is gewoon gek op eten!

In het bos valt Bolt nauwelijks op...


7 oktober 
Onze Bolt groeit als kool. Hij is zelfs al 59 cm hoog en dat is best flink voor een reu van ruim vijf maanden. Hij is niet dik en niet te dun maar ziet er precies goed uit. Eten blijft een grote hobby van hem. Op advies van de fokker zijn we trouwens toch weer teruggegaan naar het voer dat hij in eerste instantie kreeg toen we hem ophaalden. Het zal wel weer even duren voordat we alles gemengd hebben met de oude brokken maar hij zal ook deze ongetwijfeld weer lekker vinden. Het is wel wat duurdere maar uiteindelijk is dit toch beter voor hem. 
Ook hebben we in het gesprek met de fokker nog doorgekregen dat het hardlopen met zeven maanden toch niet zo verstandig is, in tegenstelling tot eerdere berichten. Het is toch beter voor Bolt om te wachten tot begin januari omdat zijn skelet dan beter deze inspanning aankan.
Het loslopen in het bos gaat steeds beter. Hij luistert echt heel goed als je hem bij je roept en beloont met een klein brokje. Het was erg mooi om te zien vanmiddag dat hij de auto op een gegeven moment in het vizier kreeg. Hij zette het op een lopen en begon van blijdschap drie rondjes om de auto te rennen. Verbazingwekkend dat een pup van vijf maanden doorheeft dat dit de auto is waar hij weer in mag. 
Eind november heeft de fokker een 'terugkomdag' georganiseerd. We moeten nog even kijken of we erbij kunnen zijn maar Bolt zal het vast leuk vinden om zijn moeder en broers en zusjes weer eens terug te zien.

Tja.. wat moet je als je geen vogeltje bent
en zin hebt aan brood?

Los in het bos gaat elke dag beter

29 september (vijf maanden)
Vandaag hebben we Bolt weer eens gewogen en hij weegt nu 21 kilo. Hij blijft maar zo hard groeien.
Gisteren is hij voor het eerst los geweest in het bos. Hij vond het eerst wat vreemd maar vond het heerlijk om 'vrij' te zijn en genoot ervan. Toen mijn man hem bij zich riep, maakte hij er eerst een spelletje van maar uiteindelijk gehoorzaamde hij prima. Hij liep niet weg en hield mijn man goed in de gaten.
Over een maand of twee kunnen we voorzichtig beginnen met hardlopen met Bolt. Eind november is hij zeven maanden. We hebben al een speciaal tuigje gekocht en we hebben dit afgelopen weekend voor de grap eens gepast. Hij vond het allemaal maar raar, maar we hebben er vertrouwen in dat dit wel zal veranderen. Hij vindt het heerlijk om te rennen dus hardlopen wordt vast zijn grote hobby. Hij heet niet voor niets 'BOLT'.
24 september
Al zo'n anderhalve week is Bolt aan het 'wisselen'. Regelmatig zit hij ineens te kauwen op iets hards en blijkt hij een stukje kies in zijn bek te hebben. Wanneer je goed kijkt, zie je ook al nieuwe kiezen doorkomen. 
's Avonds ligt hij nu heerlijk dicht bij de houtkachel en het op schoot klimmen, wordt een stuk minder. Hij heeft helemaal zijn plekje gevonden nu bij deze heerlijke warmtebron.
Zodra hij overdag de kans krijgt ergens in het zonnetje te gaan liggen, doet hij dat ogenblikkelijk. Hij schuift alles aan de kant om dit voor elkaar te krijgen. Ook in de tuin zoekt hij de warmte op.
Het wordt nog wat als er over een tijdje sneeuw gaat vallen. Dat zal wel koud zijn aan zijn buikje ;)
Bolt weegt overigens alweer ruim 20 kilo. 
En áls ik dan een keertje in de bank lig,
wil ik wel mijn pootjes op het krukje natuurlijk...

16 september
Afgelopen week hebben we wat nieuwe speeltjes voor Bolt gekocht en hij is er erg blij mee. Hij loopt er zo trots als een pauw mee door het huis en komt het aan iedereen laten zien.
Gisteren heeft hij opnieuw een ontwormingskuur gehad en tot nu toe heeft hij er weinig last van gehad. Gelukkig maar!
Wat nog wel erg moeilijk is voor Bolt is om het springen af te leren. Alles wat je in je handen hebt, vindt hij interessant en moet 'bekeken' worden. Met vier poten tegelijk van de vloer springt hij zo hoog als hij kan om te zien wat het is. Ook wanneer je op een stoel of in de bank zit, springt hij met zijn voorpoten bovenop je. Soms is het wel grappig maar wanneer je iets aan het doen bent en hem niet verwacht, is het minder leuk. Hij heeft nog wat te leren dus.
De storm van de afgelopen week vond hij bijzonder interessant. Dwarrelende blaadjes, plassen en overal eikels en dennenappels, hij vond het allemaal even leuk.
9 september
De dagen worden steeds korter en de avonden frisser. Vanzelfsprekend is Bolt nu ook meer binnen. We hebben al een aantal keren de houtkachel aangehad en hij vindt het nog steeds erg interessant. De eerste keer voelde hij aan zijn neus dat het echt heet was. De keren die volgden zat hij wel heel geïnteresseerd te kijken naar de kachel maar kwam hij niet meer aan het hete deurtje. Het is een intelligente hond. Onze labrador had het zelfs na twaalf jaar nog niet in de gaten en stond soms een tijd lang met zijn staart te 'sissen' tegen de kachel.
We hebben een kleedje voor de kachel gelegd en af en toe gaat Bolt hier zowaar al op liggen.
Ondanks de regen van de afgelopen dagen, heeft Bolt ook genoten van de straaltjes zon die er waren. Het wandelen begint hij steeds leuker te vinden en gelukkig is hij ook niet bang meer voor de auto's die langsrazen. Bij de overburen hebben ze sinds kort ook een pup en vergeleken hierbij is Bolt al een hele grote hond. In het bos vroegen mensen aan mijn man waarom hij de hond niet losliet. Ze hadden niet in de gaten dat hij pas vier maanden was, zo groot is hij al.


2 september
Vanmorgen hebben Bolt weer eens gewogen. Hij weegt al 17,8 kilo. Hij blijft maar groeien en wordt vast een grote reu. We zijn benieuwd hoe groot hij uiteindelijk zal worden omdat zijn vader kleiner is dan zijn moeder. 
Hoewel Bolt nog best wel eens ondeugend is in huis, luistert hij al veel beter. Hij houdt van de rituelen in huis en weet precies wanneer hij eten krijgt, in de bench moet of op zijn kleed. Ook zit hij 's avonds klaar als hij een klein plakje worst krijgt. Hij 'helpt' mij nog steeds goed in de keuken en gaat netjes achter mij zitten in de hoop dat er iets op de grond valt. Af en toe zet hij zijn voorpootjes tegen het aanrecht aan om te kijken wat er allemaal op ligt. Tja... het springen zit nou eenmaal in hem en het wordt erg moeilijk hem dat helemaal af te leren.
Vandaag of morgen willen we de houtkachel weer aansteken en zijn erg benieuwd hoe Bolt hierop zal reageren. We hebben het vermoeden dat hij het heerlijk warm vindt en languit op de grond voor de kachel zal gaan liggen.
27 augustus (4 maanden)
Gelukkig is Bolt afgelopen week weer goed opgeknapt. Waarschijnlijk is het gewoon de wormenkuur geweest want hij heeft verder nergens meer last van gehad.
Hij heeft de laatste dagen erg genoten van het zonnetje buiten en heeft lekker in de tuin 'gespeeld'. Het uitlaten gaat steeds beter de laatste tijd. Hij luistert redelijk en weet op vaste plekken al waar hij moet gaan zitten. 
Nu de jongste zoon ook gaat studeren en werken de komende tijd, wordt het ritme in huis weer wat anders voor Bolt. Maar het is een intelligente hond die zich razendsnel aanpast. Ook het nieuwe ritme zal wel weer goed komen met hem. 
Gisteren kwamen er talloze toeterende vrachtwagens voorbij en ook 's avonds werd er flink wat vuurwerk geschoten maar hij was er niet bang voor. We hebben hem afgeleid met wat koekjes en hoewel hij af en toe wel ingespannen luisterde, ging hij gewoon door met wat hij aan het doen was.


20 augustus
Gelukkig was Bolt vandaag weer iets levendiger dan gisteren want toen was hij echt ziek. Hij was zo erg aan de diarree dat alles er 'met geweld' uitspoot. We hebben dit nog nooit zo erg gezien, ook niet bij de andere honden die we gehad hebben. Hij had echt buikpijn en wilde niets liever dan de hele avond bij ons op schoot liggen. Hij had geen zin in eten en dronk ook nauwelijks. Toen hij ook nog begon te braken, vreesden we voor het ergste voor de nacht...

Gelukkig is dit allemaal goed gegaan. Bolt heeft goed geslapen (in de grotere bench) en werd blij wakker. Hij kwam ons vanmorgen enthousiast tegemoet en leek weer wat opgeknapt te zijn. Hoewel de diarree vandaag nog niet over was, was hij wel in voor een spelletje en een rondje lopen. Hij heeft voor zijn doen verder veel geslapen en ook alweer een klein beetje gegeten. Hopelijk is het morgen weer wat beter.

We vermoeden dat de diarree ontstaan is door de wormenkuur die hij afgelopen vrijdag gehad heeft. De vorige keren heeft hij hier ook behoorlijk last van gehad. Maar misschien heeft hij ook iets gegeten in het bos wat niet goed is geweest voor z'n buik. We weten het niet precies maar hopen erg dat hij zich weer gauw beter voelt.

Op de ligstoel in de zon

17 augustus
Vandaag was een regendagje en daar houdt Bolt nog steeds niet van. Hij gaat naar buiten omdat het moet maar binnen vindt hij het veel behaaglijker. Gisteren was het duidelijk andersom, we kregen hem toen nauwelijks naar binnen omdat hij heerlijk lag te zonnen steeds. Wanneer je hem gewoon bij zijn naam roept, kijkt hij wel maar komt hij (natuurlijk) niet. Hij weet best wat de bedoeling is, maar heeft gewoon geen zin om te komen. De enige manier op dit moment om hem naar binnen te krijgen is heel hard 'koekje' te roepen. Hij laat dan prompt alles vallen wat hij vast heeft en rent zo hard hij kan naar binnen. Natuurlijk belonen we hem dan ook met een klein beloningsbrokje want als je dit niet zou doen, zou ik binnen de kortste keren doorhebben dat we hem foppen.
Misschien hadden we hem toch beter 'Koekje' kunnen noemen in plaats van 'Bolt' :)

Bolt is trouwens steeds vaker in de keuken te vinden bij mij tijdens het kokkerellen. Hij moet nog wel afleren dat hij steeds met zijn voorpootjes op het aanrecht springt maar verder gaat het wel heel goed. Over het algemeen gaat hij rustig zitten in de keuken en kijkt hij aandachtig rond. Af en toe geef ik hem iets lekkers te snoepen en dan vindt hij het helemaal goed.

Een kauwstaafje blijft ook lekker! Binnen een kwartier is het verdwenen...

12 augustus
Gisteren hebben we Bolt weer eens gewogen. Hij woog 15,2 kg. Wat gaat het snel zeg! Hij is om te zien al helemaal geen pup meer maar in zijn gedrag merken we het nog elke dag. Hij leert wel heel snel maar soms wil hij toch nog even zijn grenzen opzoeken. Het zindelijk maken gaat de ene dag heel goed en de volgende dag gaat het toch weer mis. Hij kan bv. in de bench van 's avonds 22.00 uur tot 's morgens 7.30 uur droog zijn maar overdag na een half uurtje spelen zomaar van zich 'afpiesen' in de woonkamer. 
In het bos gaat het steeds beter met hem, hoewel hij wel erg veel opeet onderweg. Eikeltjes, blaadjes en stukjes mos, hij hapt het allemaal naar binnen in een mum van tijd...
Vandaag heeft hij een nieuw speeltje gehad voor binnen om mee te spelen. Wat vindt hij het geweldig, hij wordt helemaal blij als je naar hem toeloopt.7 augustus
Heel, heel langzaam zien we dat Bolt gehoorzamer wordt. Hij blijft beter op zijn kleed liggen in de woonkamer en loopt ook wat rustiger door het huis. De ochtenden is Bolt over het algemeen vrij rustig. Naarmate de dag vordert wordt hij drukker. Meestal heeft hij 's avonds een 'gek uurtje' en dan valt het niet mee voor hem om niet te springen en te bijten. Soms doet hij zo raar dat hij zelf niet meer weet wat hij doet. Hij is dan zó moe dat hij zichzelf niet meer onder controle heeft. De enige manier om dit op te lossen is even een half uurtje af te koelen in de bench. Daarna gaat het vaak wel weer. 
Wij dachten trouwens dat een labrador gek was op eten en veel kwijlde maar een Vizsla is minstens zo erg. Bolt is zó gek op eten dat hij nergens anders meer naar kijkt als hij geroepen wordt voor zijn brokjes. Hij is inmiddels volledig over op de nieuwe puppybrokjes en heeft nergens last van gehad. Deze krijgt hij tot hij ongeveer een jaar oud is en dan gaat hij over op 'gewone' brokken. 

In de auto hebben we nu een speciaal hondenrek bevestigd en dat bevalt goed. Bolt hangt niet meer over de achterstoelen heen met zijn voorpoten en dit is zowel voor hem als voor ons veel veiliger.
Warmte blijft geweldig voor hem. Zodra er in huis maar één straaltje zon is, gaat hij er in liggen. 

Wat is dat zonnen toch heerlijk...

4 augustus
Elke dag leert Bolt weer bij. Hij gaat nu redelijk snel zitten als wij het vragen (bij het brokjes eten hoeft dit maar één keer) en ook andere commando's lijkt hij af en toe te begrijpen. Het is natuurlijk een kwestie van geduld maar we zien wel dat het steeds beter gaat. Soms heeft hij een gekke bui en lijkt hij alles weer vergeten te zijn maar de laatste dagen gaat het goed. We zijn hem ook aan het afleren om tegen alles en iedereen op te springen en ook het speelse bijten zou wel wat minder mogen. Op schoot liggen blijft hij heerlijk vinden. En soms is dat ook gewoon de beste oplossing voor zíjn en onze rust....1 augustus
Het is leuk om te zien hoe de hond groeit. Hij is prachtig van kleur en ziet er goed uit. Het gebeurt de laatste tijd regelmatig dat mensen zelfs van hun fiets afstappen om Bolt aan te halen en te zeggen dat het zo'n mooie hond is. Ook tijdens de boswandelingen reageren mensen positief. Voor Bolt is het goed om kennis te maken met andere honden en de 'baasjes' willen graag weten wat voor een soort hond Bolt is. 29 juli
Het was vandaag een regendagje dus er kwam niet veel van om buiten te spelen met Bolt. Toch ging hij tussen de buien door even mee naar buiten en mocht hij helpen met tuinieren. Toen mijn man het gras ging maaien en Bolt op zijn kleed moest blijven binnen, kon hij het niet laten om toch even te kijken hoe het er buiten aan toeging...

De baas is aan het grasmaaien...


27 juli (3 maanden)
De dagen zijn erg afwisselend met Bolt. De ene dag is hij rustig, lief en gehoorzaam. De volgende dag is hij druk, bijterig en ongehoorzaam. Hij rent dan bv. met allerlei dingen (zoals sloffen en kussens) door het huis die hij niet mag hebben. Waar hij erg van geniet is op schoot liggen (hij gaat het liefst van de een naar de ander hiervoor) en kleine 'kauwstaafjes' kauwen. Met dit laatste kan hij zo een half uur druk zijn. 
Later op de dag willen we Bolt eens wegen. We zijn benieuwd hoeveel hij weegt nu. Hij is vandaag precies drie maanden!

's middags hebben we Bolt gewogen.
Hij bleek al 12,8 kilo te zijn!
Hij groeit ongeveer een kilo per week.


21 juli
De bench is nu veel vaker droog 's morgens dus dat gaat de goede kant op. Ook willen we langzamerhand op een ander merk puppybrokjes overgaan dus mengen we de nieuwe brokjes met de oude in een bepaalde verhouding. Het gaat erg goed zo, want hij heeft de afgelopen dagen geen last gehad hiervan.
Wel heeft hij last van de ontwormingskuur die hij vanmorgen heeft gekregen. De vorige keer was hij hier ook echt niet lekker van. Hij ligt dan een beetje te 'zeuren' en van slapen komt niet echt veel. Hopelijk is het morgen weer over.
Het is weer een heerlijke warme dag vandaag, dus hij is sowieso veel buiten. Vanavond ziet hij onze jongste zoon weer die i.v.m. de Vierdaagse van Nijmegen een aantal dagen van huis is geweest. Wat zullen ze blij zijn elkaar weer te zien.

We kunnen overigens niet wachten om met de hond te gaan hardlopen en fietsen onderhand maar we moeten nog een aantal maanden wachten totdat hij met deze trainingen mag beginnen. Ik weet nú al zeker dat hij dit geweldig zal vinden.

20 juli
Bolt is vandaag precies twaalf weken oud en alweer vier weken bij ons. Hij was deze dag uitzonderlijk lief en gehoorzaam. Ook rende hij niet constant door het huis maar liep gewoon rustig. Hij nam alles eens rustig in zich op en sprong ook niet de hele tijd tegen mij op. 
's Middags was het tijd voor zijn derde inenting. Hij had er weinig last van en was ook de middag verder heel rustig. Later op de avond had hij nog wel even zijn 'gekke uurtje' zoals we dat hier noemen maar dat mocht ook wel na zo'n rustige dag. Daarna is hij heerlijk gaan slapen... 18 juli

In het zonnetje liggen, blijft toch het heerlijkste wat er is...


Alhoewel...

Stoeien met de baas is ook wel érg leuk...16 juli
Bolt houdt er enorm van om de grenzen op te zoeken. Hij doet alles wat niet mag en wat wél mag of moet, doet hij juist niet. Hij houdt ons lekker bezig zo de hele dag. Gelukkig slaapt hij af en toe ook nog een uurtje.
In het bos gaat het steeds beter. Hij loopt nu goed mee en trekt soms zelfs heel hard. Het is alles of niets bij hem. Of hij wil niet mee, of hij 'sleurt' je de straat over. Genoeg te leren dus nog de komende tijd. Hij begrijpt nu wat 'zit' is en doet dit nu ook spontaan. Als je hem dan beloont met een brokje, vindt hij het geweldig.
Etenstijd blijft echt een hoogtepunt voor hem. Als je hem hiervoor roept, weet hij niet hoe hard hij moet rennen. Binnen no time heeft hij zijn brokjes op!

12 juli
Het was echt een regendagje vandaag en dat is niets voor Bolt. Hij had niet eens zin om de deur uit te gaan om te gaan plassen. Tussen de middag hebben we het toch gered om een klein rondje te lopen maar van harte ging het niet. Hij ligt liever in de zon ;)
Gelukkig zijn zijn buikklachten weer over en is de diarree weer opgeknapt. Dat is toch geen pretje hoor met een pup van elf weken. Voor hem én voor ons niet. Het schijnt toch een veelvoorkomend probleem te zijn bij jonge honden en het heeft vaak te maken met (te veel) voer. 

Spelen met een kleed is toch het leukste...
10 juli
Het gaat erg goed met Bolt hoewel hij natuurlijk een puppy blijft en af en toe de grenzen opzoekt. Hij weet inmiddels ook wat 'nee' betekent en wil dat soms wel drie keer horen voordat hij ergens mee stopt ;)
Hij eet goed, slaapt goed en loopt ook in het bos enthousiast mee. Er moeten dan niet te veel auto's in de buurt zijn, want dan is het lopen wat minder.
Gisteren heeft hij bijna de hele dag buiten gespeeld en vindt het heerlijk om in de zon te liggen. Hij houdt blijkbaar van warmte. Af en toe een koekje in zijn 'kong' vindt hij ook erg leuk. Ik maakte deze foto van hem in de zon. Aan zijn poten kun je al zien dat het een flinke hond gaat worden.7 juli
Vanmorgen was tot onze grote verbazing de bench van Bolt helemaal droog. Dat gaat de goede kant op. Langzaamaan wordt hij helemaal zindelijk. In huis gaat het ook al een aantal dagen goed. Ook zijn we blij dat hij niet bang is geweest van het onweer want het ging flink tekeer hier vannacht.

Op advies van onze jongste dochter hebben we gisteren een 'Kong' gekocht voor Bolt. (Hij was er alleen maar in het rose voor puppy's). Je kunt hier een koekje of iets anders lekkers in verstoppen. Hij was er zeker een half uur druk mee voordat hij het er helemaal uit had. Ook de Kong zelf vind hij heerlijk om op te kauwen. Voor herhaling vatbaar dus!4 juli
Het is vandaag heerlijk weer en Bolt geniet daar ook zichtbaar van. Hij vindt het heerlijk om in het zonnetje te liggen buiten en naar de vogels en de kippen te kijken. Af en toe duikt hij even de struiken in om zijn energie kwijt te kunnen. Het uitlaten vindt hij de laatste dagen iets minder leuk. Hij verzet zich er soms gewoon tegen. We moeten er goed op letten dat we gaan wandelen als hij nog fit is en niet als hij liever wil slapen. Zoeken naar een ritme dus....
Vanaf nu zal ik niet meer elke dag een berichtje over de hond plaatsen maar iets minder frequent. Uiteraard blijf ik foto's plaatsen van hem op dit blog. 2 juli
Het gaat elke dag beter met Bolt. Hij luistert beter en snapt steeds beter wat hij wel en niet mag. Ook ligt hij met meer regelmaat in zijn bench en dat geeft zowel hem als ons rust. Ook heeft hij nu vaste tijden waarop we hem uitlaten. Hij 'doet' niet altijd wat in het bos, maar hij geniet er steeds meer van om te wandelen.
Soms zit hij al klaar op de mat en kijkt hij naar de brokkenbak. Hij is gek op eten...
In de tuin ravotten vindt hij ook nog steeds erg leuk.
1 juli
De nachten blijven nu goed gaan met Bolt. Vanmorgen hoorden we hem zelfs voor 7.00 uur niet. Hij begint zich steeds meer thuis te voelen hier blijkbaar. Mooi! Hij geniet overigens van zijn brokjes, wanneer hij de bak hoort rammelen zit hij direct klaar. En soms zelfs al eerder.
Hij groeit erg hard nu, je ziet hem bijna groeien.

Even knuffelen met de oudste zoon...

30 juni
Vannacht heeft Bolt weer heerlijk geslapen. Hij is om 6.00 uur mee uit geweest maar deed dezelfde hoeveelheid ook nog een keertje hier op het gras in de achtertuin. Wel ja, als het maar niet in huis is, zijn we op dit moment al lang blij. Zijn brokken smaken hem heerlijk op de vroege morgen en na een half uurtje doezelen, is hij enthousiast met Bram meegegaan naar buiten om 8.00 uur. Op een gegeven moment had hij rode oogjes, zo moe was hij van het 'helpen' bij het tuinieren. Met een lange lijn aan een grondpin vast kon hij de halve tuin bereiken zonder weg te kunnen lopen. Rond half 10 moest hij echt een poosje bijtanken en is hij in zijn bench in slaap gevallen. 
's Middags zijn we in het bos nog een rondje met hem wezen lopen in de regen maar daar houdt hij niet echt van. In het zonnetje zitten buiten, vindt hij veel fijner.

                                            

29 juni
Zo slecht als het gisteren ging, zo goed ging het vannacht. We hebben Bolt de hele nacht niet gehoord. Hij begon pas zachtjes te piepen toen we vanmorgen om 6.00 uur beneden kwamen. Wat zijn wij blij voor hem én voor onszelf.
Je kunt aan Bolt zien dat hij al flink gegroeid is de afgelopen week. Hij is zeker een kilo aangekomen. En zelf ben ik door alle drukte een kilo afgevallen ;) 
Hij vindt het erg leuk om na een paar uurtjes slaap even helemaal uit zijn dak te gaan en te spelen of te rauzen. Hij rent dan als een gek door de tuin of door het huis. Onze jongste zoon is ook veel thuis en die houdt hem ook heerlijk bezig. De mand met walnoten heeft hij inmiddels ook ontdekt dus die hebben we maar een ander plekje gegeven. Kranten en tijdschriften zijn ook niet veilig en schoenen al helemaal niet.
Het uitlaten gaat al wat beter. Auto's zijn nog een beetje eng maar als hij in het bos is, vindt hij het geweldig om overal te snuffelen. Ook andere honden vindt hij erg leuk.
Hij luistert al best goed naar zijn naam. Beloningsbrokjes doen wonderen!28 juni
Over vannacht wil ik niet te veel schrijven. Laten we het er maar op houden dat het een kort nachtje was ;) We hebben ons vandaag verder veel binnen vermaakt omdat het erg regende. Gelukkig wil hij wel steeds mee naar het bos. Hopelijk maakt hij zichzelf vandaag lekker moe zodat hij vannacht beter slaapt. 
Brokjes eten vindt hij nog steeds een hoogtepunt. Hij gaat er rustig voor zitten en eet al zijn brokjes heerlijk op.27 juni (twee maanden)
Bolt heeft vannacht veel beter geslapen. Op advies van buren hebben we een kleed over de bench gedaan en zachtjes een muziekje opgezet. Blijkbaar vond hij het rustgevend want we hebben hem nauwelijks gehoord. Voor herhaling vatbaar dus.
Het uitlaten gaat steeds beter, hij snuffelt nu ook veel meer aan alles. In huis is hij rustiger merken we. We kunnen nu ook eens even weglopen zonder dat hij gelijk begint te piepen of bang is ons kwijt te raken. Soms zijn we hem zelfs even 'kwijt' in huis.

's Middags ben ik met Bolt nog even kennis wezen maken bij de buren en hun hond. Hij vond het erg leuk. Ook heeft hij bij de dierenarts zijn tweede enting gehad en is hij ontwormd. 

26 juni
Zo goed als het gisternacht ging, zo slecht ging het vannacht met Bolt. Hij sliep vrij snel maar midden in de nacht heeft hij weer veel 'praatjes' gehad. Hij hield niet meer op met piepen en blaffen.... Een tegenvaller dus weer. We blijven hopen dat het vannacht weer beter gaat. Hij moet blijkbaar nog steeds wennen aan zijn nieuwe huis.
's Morgens deed hij wel weer keurig zijn behoefte in het bos. Vanmorgen is hij alleen geweest met onze jongste zoon en dat ging prima.
Bolt wordt wat vrijer in het huis en in de tuin. Hij loopt niet meer constant achter ons aan en gaat zo nu en dan ook zijn eigen gang. Het blijft wel opletten met alles wat hij in zijn bekje stopt. Hij is vliegensvlug. Vanmiddag zat hij op de mat alles eens aandachtig te bestuderen. Schattig.


25 juni
We zijn reuze trots op onze pup want vannacht heeft hij niet van zich laten horen. Pas om 6.00 uur vanmorgen, liet hij weten dat hij er nodig uit moest. Mijn man heeft hem meegenomen naar het bos en daar 'liep hij leeg'. (Intussen maakte ik de bench schoon, waste zijn kleedje - waar een klein plasje inzat - en zette brokjes voor hem klaar). Mooi dat hij dit nu ook in het bos gaat doen en niet meer alleen in de achtertuin. Hij begint ook in huis steeds meer zijn weg te vinden. Hij went aan de vreemde voorwerpen en geluiden. Vanmiddag kwam er 'kraambezoek'. We waren heel benieuwd hoe hij dit zou vinden....


Terugkijkend kunnen we zeggen dat het prima ging met de visite! Hij heeft de mensen namelijk amper gezien. Bolt was zó moe van het spelen 's morgens dat hij de hele middag heeft liggen slapen. Maar goed, het bezoek zal hem nog wel eens vaker zien en wellicht is hij dan lekker actief. Hij kreeg nog een leuk aapje om mee te spelen. 's Avonds heeft hij er vele rondjes mee gelopen.

24 juni
Een jonge hond is lief maar je bent er maar druk mee. Het is net of je weer een klein kind in huis hebt ;) Vannacht ging het al veel beter met Bolt en we hopen dat het elke nacht een stukje beter gaat. Het is een regenachtige dag, dus dat wordt wel wat meer binnen spelen met hem.
Het uitlaten hier in het bos ging vanmorgen al beter, hoewel hij nog schrikt van elke auto. Hij keek zijn ogen uit toen hij een hangbuikzwijntje los zag lopen! Hij vergat helemaal om te plassen en te poepen tijdens het wandelen. Dit doet hij het liefst op zijn eigen vertrouwde terrein in de achtertuin. Kauwstaafjes vindt hij erg lekker, hopelijk houdt dit hem een poosje zoet. Andere honden vindt hij wel erg leuk. Hij doet eerst wat voorzichtig maar wil er dan wel naar toe.

Later op de dag hebben we nog verschillende keren een kort rondje gelopen. Hij heeft zowaar zijn eerste plas in het bos gedaan. Verder heeft hij deze dag veel geslapen omdat hij gisteren nogal veel in de weer was.23 juni
Bolt heeft goed geslapen vannacht, hoewel hij best wat blafte. Hij deed keurig een plas buiten en at gretig zijn brokjes op. Hij is gek op spelen en vindt vooral mijn voeten met sloffen erg leuk. Je moet opletten waar je loopt, want hij loopt echt 'als een hondje' achter je aan.
De speeltjes die we nog hadden van onze vorige hond, vindt hij erg leuk. Hij is maar druk mee.
Auto's vindt hij nog heel eng. Verkeer is hij duidelijk niet gewend bij de fokker. Het zal nog wel even duren voordat hij echt rustig durft te lopen langs de weg naar het bos toe. We proberen elke dag even voor het huis te gaan zitten om hem aan de auto's te laten wennen.


22 juni
Vandaag hebben we onze Bolt (vernoemd naar de beroemde hardloper Usain Bolt) opgehaald bij de fokker. Hij heeft veel indrukken te verwerken gekregen en is nu heerlijk aan het slapen. Er volgt binnenkort nog meer nieuws...17 juni
Vandaag kregen we de laatste foto's van de fokker opgestuurd van het complete nest. De eerste pups gaan namelijk morgen al weg en heel langzaam zullen ze allemaal een nieuw 'baasje' krijgen. We kregen het koopcontract ook opgestuurd. Het klinkt wel wat zakelijk maar het is wel nodig om goede afspraken te maken met elkaar.

Akke voedt de puppy's voor het laatst.
Komende week zullen alle pups het nest verlaten.

16 juni
Het wordt de pup met het witte bandje. Op onderstaande foto ligt hij lekker te slapen. Het heeft even geduurd, maar vandaag hebben we dan toch gehoord welke pup we krijgen volgende week donderdag. 10 juni
Deze zaterdag mochten we opnieuw kijken bij het nest met puppy's. Ze lagen allemaal heerlijk buiten op het gras te slapen. Er was de hele morgen al bezoek geweest dus ze waren erg moe. We weten nog niet welke pup we precies krijgen, de fokker moet dit nog bepalen maar we weten wel dat we hem op 22 juni a.s. op mogen halen. We verheugen ons erop!
27 mei
Op deze warme zaterdag zijn we op bezoek geweest bij de fokker. De pups zijn nu ruim vier weken oud en worden steeds levendiger. Onze zoon kroop als eerste in het hok bij de pups en zowel hij als de pups genoten van de aandacht!Het is leuk om te zien hoeveel verschil er al zit in de puppy's onderling. We hebben onze voorkeur aangegeven bij de fokker en we zijn benieuwd welke van de vijf reutjes het gaat worden.
17 mei
Vandaag kregen we weer leuke foto's opgestuurd van de fokker. De puppy's zijn nu bijna drie weken oud en doen het erg goed. Ze krijgen interactie met elkaar en gaan aankomend weekend voor het eerst naar buiten. Ook wordt er wat bijvoeding gegeven en zijn ze ontwormd.
Op 27 mei a.s. mogen we bij de fokker komen kijken naar het nest. We verheugen ons erop!

Op deze foto zijn ze 17 dagen oud
 9 mei
Vandaag heb ik ons opgegeven voor een puppycursus die in de zomermaanden begint. Met onze vorige pup hebben we dit niet gedaan maar omdat het nu zomer wordt, is het heerlijk om met de hond buiten te zijn. Over een week kunnen we met de fokker een afspraak maken om te komen kijken bij onze pup.

8 mei 
De pups die die op Koningsdag zijn geboren, maken het heel goed. Ze wegen nu zo ongeveer 1200 gram. De oogjes zijn bijna open en ze zijn rustig en tevreden. Akke heeft meer dan genoeg melk!27 april
Na een hele langdurige bevalling heeft Akke tien hele mooie pups op de wereld gezet! Vijf reutjes en vijf teefjes. De komende week horen we meer over de pup die wij zullen krijgen.20 april
Akke groeit snel nu. Het gaat goed met haar en als alles goed gaat, worden de pups volgende week geboren.10 april 
Vandaag kregen we verschillende foto's opgestuurd van de fokker. Het gaat goed met de moeder van de pups (Akke) en ze groeit snel. Over ruim twee weken worden de pups al verwacht!25 maart
Vandaag kregen we een mail van de fokker dat Akke inderdaad drachtig is van maar liefst negen pups. Dat belooft wat. De moeder maakt het prima. Er is nu nog weinig aan haar te zien, maar dat zal binnenkort wel anders worden. Af en toe zullen er foto's geplaatst worden op Facebook Vizsla Soltis.

17 maart
Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de fokker in Emst. Het was een leuk gesprek en wij hebben er een goed gevoel over. Dat was geheel wederzijds.
Volgende week vrijdag wordt er een echo gemaakt van de moeder en dan zullen we horen hoeveel pupjes er geboren gaan worden. Spannend dus. Via deze pagina op Facebook is het ook allemaal te volgen. We hebben natuurlijk nog een foto van de moeder gemaakt. Ze is inmiddels 7 jaar. Ook van de vader kregen we een foto te zien.

Soltis Akke maart 2017
Soltis Akke in haar jonge jaren
Andy von der Dansenbörger- Heide


9 maart
De dag heb ik met verschillende fokkers contact opgenomen via de mail en telefonisch. Uiteindelijk heb ik 's avonds gebeld met een fokker uit Emst. Hij heeft nog een aantal pups die nog geen bestemming hebben. Zijn hond (teef) is eind februari gedekt en eind april wordt een nestje verwacht. We hebben een afspraak gemaakt voor vrijdag 17 maart. We gaan kennismaker met de eigenaar en de moeder van onze verwachte pup.
Op deze website is meer informatie te vinden over de fokker en het ras: www.laarstate.nl 

8 maart   
Vandaag heb ik contact gehad met iemand van de Vizsla vereniging om eens wat informatie op te vragen over dit hondenras. Het lijkt ons toch wel heel leuk om dan een pup te hebben die we helemaal zelf kunnen opvoeden.

7 maart 
Het is wel wennen aan de stilte in huis. Vooral overdag wanneer iedereen hier in huis weg is naar het werk of school. Met name in de kleine dingen missen we de hond. Ook de dagelijkse wandelingen missen we, je ritme wordt ineens anders. De jongste zoon mist de hond zo, dat hij vroeg wanneer er weer een andere hond komt. 's Avonds hebben we met elkaar overlegd óf we weer een hond willen en zo ja, welk ras dan en hoe oud. Mijn man had onlangs een Vizsla gezien in het bos en vindt dit ras erg mooi. We hebben ons wat verdiept in het ras en het sprak ons erg aan.


                                                 ---------------------------------------------

     Afgelopen maandag - 6 maart 2017 - hebben we onze lieve labrador Tesson moeten laten inslapen. De 'fut' was er de laatste weken al uit en ook de pijn in zijn rug begon steeds erger te worden.

Bijna 13 jaar oud is hij geworden. Vele mooie jaren mochten we doorbrengen met onze lieve Tesson.

We hebben vele prachtige wandelingen met hem gemaakt.
 We bewaren mooie herinneringen aan hem!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.