29 december 2020

Bonenstoofschotel


 

Tussen alle serieuze berichten door, is het wel eens leuk even een recept te plaatsen. Afgelopen week  maakte ik deze heerlijke bonenstoof.

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 g hacheevlees
  • 50 g boter
  • 500 g bonen, gekweekt en gaar gekookt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 1 tl (gerookt) paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 el balsamicoazijn
  • 2 blikjes tomatenstukjes (totaal 800 g)
  • 1 tl donkere basterdsuiker

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd fijn.
  2. Bak ze aan in een flinke scheut olijfolie.
  3. Haal ze uit de pan en bak nu de stukjes vlees heet aan, zodat deze rondom mooi bruin worden.
  4. Doe de ui en de knoflook terug in de pan, samen met alle overige ingrediënten.
  5. Roer door en voeg eventueel nog een scheut water toe.
  6. Laat de stoofpot enkele uren sudderen op het laagste pitje van het fornuis of in de oven op 150 graden.

Tip: wat bonen betreft kun je zelf kiezen wat je lekker vindt; gebruik bijvoorbeeld een mengsel van witte en kidneybonen. Je kunt ook extra groentes toevoegen aan deze stoofpot, zoals wortel, bleekselderij en rode paprika.

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.