3 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag8 en #dag9

Het bijbelboek Spreuken is een leerzaam boek. Er staan zoveel wijze lessen in, dat ik ze allemaal wel zou willen citeren. Ik beperk me even tot een samenvatting van het eerste hoofdstuk dat vooral gaat over wijsheid en het goed omgaan met verleidingen. Ik las dit erover:

Zonde is verleidelijk, omdat het een snelle weg naar succes lijkt te bieden en het gevoel geeft dat we erbij horen. Laten we uit de buurt blijven van mensen, die ons willen verleiden tot zaken waarvan we weten dat ze verkeerd zijn.

Om te begrijpen hoe wij wijs kunnen worden, kunnen we luisteren naar het boek Spreuken. Ook 2 Tim.1:7 en Jakobus 1:5 roepen op tot wijsheid. Laten we ervoor zorgen dat wij Zijn aanbod om wijsheid te geven niet afwijzen, dat zou dwaas zijn. 

De vrijdag was een zeer natte dag. Tussen de buien door deed ik gauw wat boodschappen in het dorp, kwam ik nog een vriendin tegen waar ik even mee bijgepraat heb en sloeg nog ik wat cadeautjes in voor de jarigen in de familie de komende tijd.De hond houdt buiten alles in de gaten...
In huis moest ook weer wat gebeuren, zo maakte ik o.a. een tomatensoep voor 's avonds en werkte ik de was weer weg.

Na het middageten heb ik een poos gelezen en rende ik een rondje met de hond door het bos. Er kwam geen einde aan de regen volgens de voorspellingen dus ben ik op een gegeven moment maar gewoon gegaan. Net als mijn man trouwens die samen met onze zoon ook is gaan lopen in de moesson.
Ach ja, thuis konden we weer onder een warme douche.


's Avonds ging onze zoon nog naar onze jongste dochter in Apeldoorn en wij hadden samen wederom een avondje samen. We hadden nog een aantal leuke televisie-opnames van de afgelopen week bewaard dus wij hebben een avondje zitten buizen. Ook heb ik weer heerlijk gelezen in mijn roman en in andere boeken.


Verder geniet ik zo van dit prachtige lied op de nieuwste opwekking c.d. dat ik jullie deze niet wil onthouden. Zowel de tekst als de melodie zijn zó mooi!           

                


Zaterdag was gelukkig een wat drogere dag en 's morgens heb ik weer een rondje gelopen door het bos. Het is echt een voorrecht om hier vanuit ons huis zo het bos in te lopen of rennen. Ik moet er toch niet aan denken in de stad te wonen bijvoorbeeld. Het is hier altijd rustig en stil en het ruikt vooral 's morgens heerlijk in het bos.

In huis verschoonde ik de bedden, zoog overal nog even goed en bereidde al het één en ander voor voor morgen. Op zondag wil ik zo weinig mogelijk voor het eten hoeven doen.

Na het middageten heb ik nog wat gelezen en mij weer gestort op de zeilen van de boot van Bram. Ik was voortvarend bezig totdat ik ineens een rookwolk achter mijn naaimachine zag verschijnen. Ik schrok me een hoedje toen ik ineens ook een brandlucht rook. Nog net kon ik het apparaat op de plavuizenvloer zetten zodat het tafelzeil niet zou smelten. Na 26 jaar had mijn naaimachine het ineens begeven. Hij pruttelde nog wat na en voorbij was het....
Helaas, de zeilen moeten nu even wachten maar er zal binnenkort wel een eenvoudige nieuwe machine komen vermoed ik. Het is zo handig voor allerlei kleine klusjes in huis om zo'n ding te hebben. Maar voor nu is het even genoeg. Pfff.... het stinkt hier nog steeds in huis 😆

's Avonds hebben we met elkaar patat gegeten, een traditie hier op zaterdag. Het blijft lekker om zelf patat te bakken. Meestal maak ik er een komkommersalade bij.

Er zit alweer ruim een week vakantie op in huize Born, wat vliegt zo'n week toch om. Tot nu toe vermaken we ons prima en is er elke dag binnen of buiten wel wat te doen.
We denken al een beetje na over de invulling van de verjaardag van onze jongste zoon die volgende week 20 jaar hoopt te worden. Wat een mijlpaal dat de jongste alweer 20 wordt. Het lijkt veel korter geleden dat hij geboren werd. Ik merk wel wanneer de kinderen ouder worden dat ik zelf ook een dagje ouder word, maar daarover later in het jaar (hopelijk) meer.

Binnenkort volgt weer een blog over de tweede vakantieweek. Allemaal een hele gezegende zondag toegewenst!

2 opmerkingen:

  1. Die regenfoto van jou! Haha ... ja, dat zijn de echt hardlopers hoor. Petje af voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.