1 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag7

Naast het lezen uit het bijbelboek Spreuken waar ik tijdens mijn stille tijd vanmorgen in begonnen ben, lees ik ook een klein vakantiedagboekje dat ik onlangs ontving van het Nederlands Bijbelgenootschap. 'Toevallig' begon dit met psalm 139 net als de inleiding van het boek waar ik gisteren in begon.

Het blijft altijd bijzonder wanneer een bijbelgedeelte meerdere keren op mijn weg komt.Na de koffie hebben mijn man en ik een 'rondje winkels' gedaan hier in de buurt. We hadden nog een cadeaubon liggen voor een tuincentrum die we nuttig besteed hebben. Er was een hoekje met plantjes in de tuin dat doodgegaan was en er nu weer strak uitziet.
Ook de rest van de voortuin ziet er prachtig uit en alle bloemen staan in bloei. Door de beregening die is aangelegd in de tuin blijft alles ook mooi. Ik denk dat er anders door de droogte niet veel was overgebleven van onze nieuwe planten.
Ook kochten we een appelplukker voor onze appelboom. Over niet al te lange tijd hopen we heel wat appels te kunnen oogsten. Heerlijk voor de appeltaart of appelmoes.


Verder kochten we nog het e.e.a bij de Welkoop en haalden we op de terugweg opnieuw verse broodjes. Dit verveelt geen dag.
Aan het einde van de ochtend maakten we nog een wandeling met de hond door het bos. We liepen deze keer het 'varkensrondje' zoals wij dat altijd noemen omdat we in het verleden op deze route diverse wilde varkens zijn tegengekomen. We laten onze Vizsla daarom ook maar niet los in dit gedeelte want voor je het weet, sprint hij achter al dat wild aan. Als ik tenminste gisteravond zag hoe hard hij achter de kat van de buren aanliep, houd ik mijn hart altijd een beetje vast met wild in het bos. Bolt is zó explosief en kan zó hard lopen dat hij achter alles wat beweegt aangaat. Tja... het zal zijn oerinstinct zijn denk ik.

De hele middag door vielen er hier flinke buien. Ons vakantiegevoel wordt er niet door belemmerd in elk geval, wij vermaken ons ook altijd prima binnenshuis. Zoonlief was een dagje op pad vandaag dus wij hadden het rijk alleen.

Bouwen aan de Batvia
Ik las weer verder in mijn roman, 'rommelde' nog wat voor de website voor de Gemeente en we haalden deze keer voor ons samen een lekker maaltje bij de chinees 😋
's Avonds deden we niet heel veel bijzonders meer in 'ons vakantiehuis'. Gewoon een beetje 'lummelen' zoals we dat hier noemen.

Het boek 'Leef je roeping' is trouwens erg verhelderend. Hoewel sommige dingen heel bekend en vanzelfsprekend zijn, staan er in het hele boek ook nieuwe invalshoeken heb ik al gezien. Vandaag ben ik dus begonnen in het eerste hoofdstuk na een veelbelovende inleiding (en voorwoord). Verderop in het boek kwam ik deze uitspraak tegen:


In het maandelijkse tijdschrift van Het Zoeklicht kwam ik nog een interessant artikel tegen dat ik ook graag wil delen op mijn blog. Ik zal het morgen online zetten en toelichten. Het gaat over een onderwerp waar best veel vragen over bestaan. Theo Niemeijer geeft een verhelderend antwoord. Binnenkort méér hierover.

De komende dagen zal ik trouwens enkele vakantiedagen samenvatten in één blogbericht. Het was leuk om zo onze eerste vakantieweek uitgebreid te beschrijven maar omdat veel dagelijkse dingen steeds terugkomen, zal ik bepaalde dingen wat minder noemen elke keer.


                               Reizen algemeen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.