23 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag27 t/m #dag29 Aan alles komt een einde

Deze tekst van Corrie ten Boom trof mij toen ik hem tegenkwam in een tijdschrift. Ik had hem ook al ontdekt op een Instagramaccount maar zag hem nu opnieuw. Een belangrijke reminder in het leven van elke dag. Er komen soms zoveel dingen op je weg die je niet weet, dat het bemoedigend is om te weten dat Hij het wél weet en je ook zal helpen.

Langzamerhand loopt de zomervakantie ten einde. Sinds afgelopen dinsdag is onze jongste in Turkije en mag hij genieten daar. Wij mogen met z'n tweeën genieten van nog een paar mooie zomerdagen in en rondom ons eigen huis.

De afgelopen dagen hebben we eigenlijk gedaan wat we de afgelopen weken deden. Een beetje werken in het huishouden, boodschappen doen, wandelen, lezen, hardlopen en boot bouwen. Ook hebben we 's avonds een aantal leuke programma's op t.v. gekeken waar we over doorgepraat hebben. Mijn man heeft vooral héél veel aan zijn boot gebouwd. In al die jaren dat hij dat nu doet, is hij nog nooit zo fanatiek geweest. Op zijn blog kun je elke dag de foto's bekijken. Hij droomt zelfs stiekem al van een volgende boot! Het bouwen werkt voor hem heerlijk ontspannend.
Afgelopen donderdag ben ik ook weer bij mijn zus geweest die ik normaliter twee ochtenden in de week help. Gelukkig hebben mijn ouders bijgesprongen in onze vakantie zodat haar huisje toch netjes is gebleven. Het was leuk om weer bij te praten en wat ervaringen uit te wisselen. Ik ben blij dat ik haar mag helpen en zij is ontzettend blij met mij. Wat wil je nog meer?

We kijken terug op een heerlijke, rustige 'staycation' waarin we vooral hebben genoten van:
 • Een rustige stille tijd 's morgens vroeg
 • Het lezen van een aantal prachtige romans waar wijze lessen inzaten
 • Nog meer mooie en waardevolle boeken en tijdschriften
 • Goede gesprekken samen, zowel met elkaar als met de kinderen
 • Prachtig zomerweer
 • Heerlijke hardlooprondjes mét en zonder hond
 • Middagen en avonden in de tuin
 • Dagjes op pad (o.a. naar de Batavia, de kinderen enz)
 • Verjaardagen die we mochten vieren
 • Lekkere verse broodjes elke dag
 • En nog veel meer...
Kortom, we zijn dankbare mensen en zijn blij dat we kunnen genieten van het eenvoudige. We hebben nu nog een vrij weekend in het vooruitzicht en dan mogen we maandag weer aan de slag. Ook daar heb ik wel weer zin in gelukkig. Met het vooruitzicht op de bruiloft in oktober is er genoeg te denken en te schrijven en er staan nog diverse andere plannen op de agenda. Kortom, uitdagingen genoeg de komende tijd.

'We mogen een onbekende toekomst leggen in de handen van een bekende God!'
Wat een heerlijk vooruitzicht.Back to school NL

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.