5 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag10 en #dag11

Zondagmorgen overdachten we tijdens de kerkdienst het eerste hoofdstuk uit het boek Ruth. Het blijft altijd een bijzonder bijbelboek. Ondanks alles wat Naomi heeft meegemaakt in haar leven, blijft zij op God vertrouwen en ook van Ruth kunnen we veel leren.

Tijdens mijn stille tijd lees ik uit het boek Spreuken en ook hierin komt naar voren hoe belangrijk dit is. Het gaat erom in alles te vertrouwen op onze Hemelse Vader en het van Hem te verwachten. Zo kan ook echte wijsheid alleen bij Hem verkregen worden, alleen Hij zal het ons schenken als wij erom vragen. (Ik kwam er weer achter dat ik vaak 'eigen' wijs ben en het graag op mijn eigen manier doe).

Zondagmiddag kwam onze oudste zoon nog even theedrinken. We  hebben heerlijk in de tuin gezeten en genoten van 'zijn' aangelegde tuin. Hij was deze keer alleen omdat zijn a.s. vrouw was opgeroepen voor haar werk. Ze werkt in de kraamzorg en werkt dus ook erg onregelmatig de eerste dagen dat ze in een gezin begint te werken. Ze moeten deze week nog werken allebei en dan hebben zij ook twee weken vakantie. Over ruim acht weken hopen ze te trouwen!


's Avonds heb ik nog weer verder gelezen in mijn roman 'De plantage' van Lynn Austin. Het is een bijzonder verhaal over vergeving en vergeving ontvangen.

Josephine Weatherly keert met haar moeder terug naar hun plantage in Virginia. Haar vader en oudste broer zijn tijdens de oorlog om het leven gekomen en haar broer Daniel is als een gebroken man teruggekeerd. Ook op de plantage heeft de oorlog een spoor van verwoesting achtergelaten: van hun huis en landerijen is vrijwel niets meer over.

Aan het weelderige leventje dat Josephine kende uit haar jeugd is voorgoed een einde gekomen en de God tot wie ze tijdens de oorlog zo vurig heeft gebeden, lijkt verder weg dan ooit. Josephine realiseert zich dat ze elke dag zal moeten vechten om te overleven en daarbij heeft ze de hulp van Lizzie, een van de weinige overgebleven bediendes, hard nodig. Samen proberen ze White Oak weer op te bouwen tot het prachtige landgoed dat het ooit was.

Maandagmorgen deed zoonlief wat boodschappen en deed ik weer een workout in de huishouding. Er moest weer het één en ander gebeuren na het weekend.

's Middags hebben zowel mijn man als ik een rondje hardgelopen. Het was broeierig warm in het bos maar het geeft altijd weer een voldaan gevoel als je geweest bent.
Ook arriveerde mijn nieuwe, eenvoudige naaimachine. We hadden er het weekend één besteld via het internet want zo'n ding is bijna onmisbaar. Zeker nu om de zeilen van de boot te maken, maar ik gebruik hem ook regelmatig om broeken korter te maken en voor veel andere klusjes. Ik ben er blij mee!

Voor een zacht prijsje, een mooie machine gekocht....
's Avonds heb ik de naaimachine aan een testje onderworpen maar ik kreeg hem nog niet helemaal goed aan de praat. Morgen hoop ik er nog eens aandachtig naar te kijken en hoop dan dat hij doet wat ik wil 😅 Ik hoop er weer 25 jaar plezier van te hebben.

'Leef je roeping' van Carianne Ros en Nelleke de Wit is een inspirerend boek waarvan ik nu deel één uit heb (het bestaat uit totaal vijf delen). Ze stellen aan het begin van het boek al pittige vragen:

'Ben jij al jaren op zoek naar jouw roeping en vraag je je af wat Gods wil is voor jouw leven? Denk je voortdurend 'is dit het nou?' of verlang je naar bloei? Er is maar een reden waarom vrouwen nog niet bloeien. Ze weten simpelweg de stappen niet om te komen tot dat krachtige leven waarin ze de dingen doen die 100 procent bij hen passen, tot eer van hun Schepper.' 

Binnenkort volgt de recensie op mijn blog.
                               Reizen algemeen

1 opmerking:

  1. Het boeken Spreuken ja, hoeveel keer kan je dat lezen en er toch weer nieuwe dingen uithalen? Ik lees het vaak weer in andere talen env ertalingen, dat geeeft ook nieuwe inzichten. Totaal vertrouwen... het blijft een dingetje ja :)

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.