29 juni 2018

Genieten van het hardlopen op de Veluwe

Wat is de Veluwe toch prachtig in dit jaargetijde. Natuurlijk hebben alle seizoenen zo z'n charmes maar wanneer alles in bloei staat en de bomen volop in het blad zitten, is het wel héél mooi. Bovendien is het heerlijk koel onder de bomen tijdens deze warme weken...

Ook mijn man heeft vanmorgen genoten van een prachtige tocht over de Veluwe. Hij is al heel vroeg, voordat het echt warm werd, heel rustig een marathon gaan lopen hier in het bos. Hieronder is te zien hoe de route liep.

Hij heeft ervan genoten en van alles gezien onderweg. Van een opkomende zon tot hagedissen die wegschoten voor z'n voeten. Het was overigens zijn vierde marathon (over de andere marathons kun je hier meer lezen) maar dit was de eerste die hij helemaal in z'n eentje gelopen heeft in het bos. Hij vond het rustgevend dat hij zijn eigen tempo kon bepalen en zich niet 'opgejaagd' voelde door andere lopers om zich heen. Hij heeft er ruim 3 uur en 3 kwartier over gedaan. Fantastisch! Ik ben enorm trots op hem.
Het laatste stukje ben ik met hem mee gefietst.


Wie ook erg geniet van het bos is onze Vizsla Bolt. Hij begint steeds beter te lopen en zijn conditie wordt steeds beter. Hij is nu ruim veertien maanden en zijn botten en spieren worden steeds sterker. Heel langzaam kunnen we de afstanden wat ophogen en hem langzaam laten wennen.
Zelf loop ik natuurlijk niet van die enorme afstanden zoals mijn man doet dus met mij kan hij prima meelopen. Korte afstanden loopt hij uiteraard wel met de mannen hier in huis mee. Met mijn man en onze jongste zoon moet hij wel wat harder lopen maar ook dat vindt hij fantastisch. Het is een geweldige manier om onze hond lekker moe te krijgen...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.