19 januari 2016

E-book veertigdagentijd om te gebruiken in je gezin


Collega blogger - Ilse Verschoor - heeft een praktisch e-book geschreven voor de veertigdagentijd. Allereerst  heeft ze dit gedaan om het in haar eigen gezin te gebruiken, maar omdat het te downloaden is via haar weblog, kan het ook door andere gezinnen worden gebruikt.

Ilse legt uit wat de bedoeling is van het boek: “Het e-book is bedoeld voor de lijdenstijd of veertigdagentijd. Deze start op Aswoensdag en duurt tot Pasen. In deze 7 weken werd er gevast, om bewust te worden, om stil te staan, om toe te leven naar.... Het mooie van de oude traditie vind ik dat er op de zondagen niet gevast werd, want zondag is een feestdag! De lijdenstijd bevat dus eigenlijk 47 dagen. Ik heb in dit boek gerekend op 40 dagen vasten en/of bidden.
Het e-book is zo gemaakt dat je er alle kanten mee op kunt in je gezin. Je kan er voor kiezen om veertig dagen te bidden, veertig dagen te vasten of dit te combineren. Ook zijn er blanco bladen toegevoegd, waarmee je je eigen kaartjes kunt beschrijven, met dingen die voor je eigen gezin belangrijk zijn. Ook is er ruimte om te danken en genieten..."

Ben je benieuwd naar het e-book? Je kunt het hier downloaden in een pdf of word-document.

Uiteraard is Ilse erg benieuwd wat jullie van het e-book vinden en hoe jullie er als gezin mee aan de slag gaan. Ze zou dit graag van jullie horen via een reactie op haar blog, een berichtje op Facebook of een mailtje.

3 opmerkingen:

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.