7 januari 2016
Bietenstamppot
Ingrediënten:
1,5 kg kruimige aardappelen
20 gram boter
400 gram gerookte spekreepjes
1 ui
1 kg gekookte bietjes
1 appel
Bereiding:
Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 minuten gaar. Bak de spekreepjes in 6 minuten knapperig. Voeg de gesneden ui toe en bak deze 4 minuten mee. Schil ondertussen de bietjes en snijd deze in blokjes en bak ze 4 minuten mee met het spek-uimengsel. Snijd de ongeschilde appel in blokjes. Schep dit door het bietenmengsel.
Giet de aardappelen af en voeg een klein beetje melk toe. Stamp de aardappelen en voeg een klein beetje boter toe. Schep het bietenmengsel erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout
Lekker met een beetje (zelfgemaakte) appelmoes!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.