3 november 2015

Elke tiener heeft biddende ouders nodig

"Het is niet altijd gemakkelijk om ouder van tieners te zijn. Tieners worden met allerlei zaken geconfronteerd waar je je als ouder zorgen om kunt maken; van kledingkeuze tot eetstoornissen en van buiten de groep vallen tot grenzen verkennen. Al deze grote en kleine dingen uit het leven van je tiener mag je aan God voorleggen. Hij houdt immers nog meer van jouw kind dan jij !"

Het boek "Elke tiener heeft biddende ouders nodig" van Jodie Berndt, helpt ouders om te bidden voor alle aspecten van het leven van hun tiener; voor de ontwikkeling van hun karakter, voor belangrijke keuzes ten aanzien van de toekomst, voor stabiliteit en veiligheid... maar bovenal dat God tot zijn doel zal komen in zijn of haar leven. De korte hoofdstukken zijn praktisch, bijbels en heel concreet. Het boek staat vol met getuigenissen van gewone ouders die - soms door schade en schande - hebben geleerd hun tieners te omringen met gebed.

Al diverse keren heb ik dit boek doorgelezen en 'doorgebeden' en het is inderdaad een heerlijk praktisch boek met veel herkenbare situaties. Het boek heeft 24 hoofdstukken, dus je zou elke dag één hoofdstuk kunnen lezen en de bijbehorende gebeden kunnen bidden.

"Het is Gods taak onze tieners te roepen. Het is onze taak hen zo toe te rusten dat zijn Gods roeping beantwoorden". - J. Berndt - 

1 opmerking:

  1. Heb het boek ook liggen en gelezen. Moet het er inderdaad weer eens bij pakken. Voor jezelf als ouder is het ook heerlijk om te weten dat God mee bidt.

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.