24 oktober 2015

Holland - natuur in de Delta

Natuurlijk blijft de Veluwe voor mij bovenaan staan qua natuurschoon. Toch zijn er nog vele andere prachtige gebieden en plekken in Nederland.

Afgelopen week zijn we - omdat zoonlief een CKV-activiteit moest ondernemen voor zijn opleiding - naar een prachtige natuurfilm geweest: Holland, natuur in de Delta. Deze film is in september in première gegaan en is zeer de moeite waard voor natuurliefhebbers en voor iedereen die wil genieten van Gods prachtige schepping.

Wanneer de film net begint merk je direct een golf van nieuw leven dat over de delta spoelt. Grote grazers, otters en bevers, vissen en vogels die hier sinds tientallen, soms honderden jaren niet zijn gezien nemen hun plaats in. De vissen krijgen de kans te migreren naar hun paaigronden. Vogels vinden voedsel waar het lang niet was. De mens verandert tegelijkertijd de landkaart zoals het hem past, maar nu in samenhang met de natuur. Het ecosysteem wordt op deze manier weer herstelt.

Deze geweldige film fascineert door de hoogste kwaliteit natuurfotografie en omdat er gebruik gemaakt wordt van de modernste technieken. De film is geen De Nieuwe Wildernis deel 2 geworden, maar is wel een natuurfilm. Het verhaal van de film wordt verteld vanuit een cultuur-historische context, gezien vanuit het perspectief van hoofdpersonages als de zeearend, bever, haas, pimpernelblauwtje en stekelbaars. Vooral het leven van het pimpernelblauwtje sprak mij persoonlijk erg aan. Ik had überhaupt nog nooit van deze vlinder gehoord maar wist ook niets van hun manier van leven. Het is zeer bijzonder dat deze vlinder in Nederland nog voorkomt en overleven kan.Camera- en geluidsmensen uit binnen- en buitenland, van zeer ervaren tot aanstormende talenten doen Holland, natuur in de delta uitblinken door de hoogste kwaliteit van beeld. De kwaliteit van De Nieuwe Wildernis, alom geprezen voor haar visuele kracht, wordt zeker geëvenaard en hier en daar overtroffen.

Het is een prachtige film die ik iedere natuurliefhebber kan aanraden. Het is 90 minuten heerlijk genieten van verbazingwekkende en fascinerende beelden. Bekijk hieronder de trailer van de film.       


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.