12 september 2015

Wie Putten zegt, zegt bos...Graag deel ik deze keer een bericht uit de Puttenaer:

Charme van Putten op nationale televisie
Persoonlijk, onbevangen en herkenbaar: ook dit seizoen staat in Geloof en een Hoop Liefde het geloof van de gewone Nederlander centraal. In het dagelijkse EO-programma gaan presentatoren Hella, Kefah, Mirjam en Herman op pad met bekende en onbekende dorpsbewoners die hen wegwijs maken in de lokale dorpsgewoonten en -gebruiken. De persoonlijke ontmoetingen leveren innemende, inspirerende en ontroerende verhalen op. Wie Putten zegt, zegt bos; misschien zelfs wel het oudste bos van Europa. Waar het bos vroeger vooral bron van inkomsten was voor de arbeiders, is het nu een heerlijke omgeving voor rustzoekers en wandelaars. Piet van Looijengoed, Veluwenaar in hart en nieren, kent het Speulder- en Sprielderbos op zijn duimpje. Hij neemt Hella mee voor een wandeling naar het indrukwekkende onderduikershol, waar Piets vader in 1943 de initiatiefnemer van was. De datum 2 oktober staat gegrift in de geheugens van de oudere Putters. Het is de datum die sinds 1944 verbonden is aan de razzia van Putten. 660 mannen werden weggevoerd, en maar 48 kwamen terug. Evert de Graaf is Putter en historicus. Hij vertelt hoe het die dag allemaal ging en welke invloed de razzia had op Putten. Naast deze inwoners ontmoet Geloof en een Hoop Liefde nog veel meer inwoners uit Putten.
Het nieuwe seizoen van het inmiddels vertrouwde NPO2-programma neemt de kijker iedere werkdag mee in haar zoektocht naar oprechte verhalen, unieke tradities en bijzondere mensen. In Geloof en een Hoop Liefde zijn de kleine dingen groot: de presentatoren verbazen zich samen met de dorps- of stadsbewoners over de gewone dingen van het leven.

Info: www.eo.nl/geloofeneenhoopliefde

De uitzendingen zullen zijn van 28 september t/m 2 oktober.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.