7 september 2015

Een echtpaar naar Gods hart - Jim en Elizabeth George

Een huwelijk dat ermee door kan?
Een huwelijk waar je mee door kunt!

Een prachtig boek voor getrouwde stellen dat ik wil aanraden is 'Een echtpaar naar Gods hart' van Jim en Elizabeth George. Jim en Elizabeth zijn christelijke auteurs en sprekers en van hun boeken zijn meer dan acht miljoen exemplaren verkocht. Jim heeft oa. 'Een man naar Gods hart' geschreven en Elizabeths boek 'Een vrouw naar Gods hart' is sinds jaren een bestseller. 

Deze keer hebben zij samen een boek geschreven! (Alleen dat al lijkt mij een ultieme uitdaging voor je huwelijk).
In dit boek beschrijven ze het leven van tien echtparen uit de Bijbel: Adam en Eva, Abraham en Sara, Izak en Rebekka, Jakob en Rachel, Manoach en zijn vrouw, Boaz en Ruth, David en Batseba, Zacharias en Elizabeth, Jozef en Maria en Aquila en Priscilla. In het boek wordt aan de hand van deze echtparen beschreven hoe je:
  • Elkaar kunt liefhebben zoals God het bedoeld heeft
  • In goed overleg en zonder conflict moeilijke beslissingen kunt nemen
  • Zonder angst of onbegrip met elkaar kunt communiceren
  • Als team kunt functioneren en als eenheid naar buiten kunt treden
  • Op Gods leiding kunt vertrouwen, ook als de toekomst onzeker is
Achterop het boek staat vermeld dat het je zal verfrissen en vernieuwen of je nu aan het begin van je 'huwelijksreis' staat of al jaren onderweg bent. Het is mooi om te ontdekken hoe je een echtpaar naar Gods hart kunt worden. Het boek eindigt met 30 overdenkingen over het huwelijk. Je kunt deze eventueel samen lezen en bespreken. 

Mocht jij/mochten jullie willen investeren in je huwelijk, dan kan ik dit boek van harte aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.