18 juli 2012

Ego-of Christocentrisch?"Een belangrijk advies voor Bijbellezen is om niet egocentrisch, maar christocentrisch te lezen. Dus niet altijd in de eerste plaats de vraag stellen: "Wat kan ik er voor mezelf uithalen?", maar "Wat leer ik in dit gedeelte over de Here Jezus Christus". Want uiteindelijk is niet Israël of de Gemeente, maar Christus het grote Onderwerp van de Bijbel."
Israël en de Bijbel

5 opmerkingen:

 1. Een waardevol citaat ja, bedankt dat je toch altijd weer met van die prachtige stukjes komt die tot nadenken stemmen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed onder woorden gebracht maar toen ik dit ooit eens tegen een aantal christenen zei, riepen ze in koor:"jij ontneemt mij Jezus." Dat klopt, want de Jezus die veel mensen voor ogen heeft is een andere dan de bijbel leert kennen. In de bijbel is de vrouw geschapen "om" de Man. De gemeente "om" de Heer. De bruid "om" de bruidegom en niet andersom. Zie hier de basis van het geloof en leer eruit wat dit grondbeginsel ons wil zeggen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben het helemaal eens met de stelling dat de Bijbel Christo centrisch is. Gods Woord spreekt immers over De Zoon! De verheerlijkte Christus!

  Hem te kennen en de Kracht Zijner Opstanding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zee waar(devol), dank je wel, Wendy

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.