23 juni 2012

Trekganzen bemoedigen elkaar


"Wij kunnen veel van de natuur leren. Wist je dat bijvoorbeeld trekganzen vliegen met een snelheid van zestig tot zeventig km per uur? Ze vliegen in een V-formatie zodat elke vogel met zijn vleugels stuwkracht oplevert voor de vogel achter hem. De voorste heeft het dus het zwaarst, maar deze wordt telkens afgelost. In een groep kunnen ze zeventig procent sneller gaan dan wanneer ze alleen vliegen. Tijdens hun vlucht snateren ze naar elkaar. Dat is geen kritiek, maar ze doen het om elkaar te bemoedigen. De vogels achteraan zeggen de voorsten dat ze koers moeten houden, hun snelheid moeten handhaven.

Zo is het ook met de mensen die Jezus geloven als hun Verlosser en Heer. Als we een gemeenschappelijk doel hebben, worden we meegestuwd door de aandrang van anderen. We jagen hetzelfde doel na. Samen komen we veel verder dan wanneer we alleen zijn. Daarom heeft God ons aan elkaar gegeven. We komen gemakkelijker vooruit als er iemand achter ons staat en ons bemoedigt. Iemand die ons aanspoort vol te houden en niet af te wijken van de juiste koers. Bemoedig anderen vandaag zo. Dan kunnen we, met medegelovigen, onze trektocht voortzetten."
M. Ramaker

5 opmerkingen:

 1. Bemoediging... geven en ontvangen, ja zo helpen we elkaar om de race uit te lopen. Dank je wel Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De Schepper van de natuur is geweldig. Er zijn zoveel voorbeelden die Hij geeft uit de natuur, waar we zoveel van kunnen leren.Dit is er 1 van. Dank je wel, Wendy.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het mooie van deze gelijkenis is dat de gans voorop het het aller zwaarst heeft. Zou zouden mensen die voorganger willen zijn, (de naam zegt het al) dit ook moeten beseffen. Ze behoren ons voor te gaan onderweg naar het beloofde land. Dwars door zware stormen van het leven...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moeten we het juist niet met elkaar doen en de voorganger van tijd tot tijd aflossen? Hij kan het niet alleen...

   Verwijderen
 4. Bijzonder hoor dat voorbeeld van die trekvogels. Zie zo de kerk voor me..met z'n allen onderweg.
  Mooi Wendy!

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.