9 mei 2012

Ondanks ernstig ongeluk en hersenbeschadiging toch trouwen

Ian & Larissa ontmoetten elkaar in 2005 op school. Ze gingen met elkaar daten. Ian werkte toen regelmatig voor z'n vader. Onderweg naar z'n werk kreeg hij een ongeluk. Hij kreeg een hersenbeschadiging en was niet meer in staat om te communiceren met zijn vriendin Larissa. Ondanks het ongeluk bleef zij hem trouw. Larissa: "Het was gek. Hij kon niet praten en eten. We zagen er gek uit wanneer we daten. Ik praatte maar gewoon tegen hem."

Voor het ongeluk wilde Ian al trouwen met zijn vriendin. Larissa: "Toen hij niet meer kon praten, wist ik dat hij door wilde gaan met onze relatie en wilde trouwen. We zagen andere mensen om ons heen trouwen en hoopte dat wij ook zouden gaan trouwen. We besloten dat we niet zouden trouwen als Ian niet kon communiceren met me. Als hij dat wel kon, dan zouden we gaan trouwen." Uiteindelijk leerde hij praten. Nog voordat ze zich verloofden, stierf de vader van Ian.
Het huwelijk van Larissa en Ian zou heel anders worden dan andere huwelijken. Larissa: "Ian kan niet voor me werken of eten koken. Hij kan me wel geestelijk leiden. Ian gaat altijd terug naar wie God is en helpt me met m'n emoties. Dat geestelijk leiden is het meest belangrijk."

Op hun huwelijksdag van Ian & Larissa klonken de woorden van John Piper: 'Het huwelijk gaat niet om het economisch goed hebben. Het gaat om het laten zien van de liefde tussen God en Zijn kerk. Christus kennen is belangrijker dan een bestaan opbouwen. Christus koesteren is belangrijker dan het baren van kinderen. Het huwelijk is misschien kort, het mag mooie dagen hebben, of dagen met bewolking. Maar als we van ons huwelijk maken wat God er mee bedoeld heeft, dan zullen problemen of verdriet geen obstakel vormen, maar een middel zijn om te slagen.'

Ian over God: "Weet je, Hij is te gek."


 


Een van mijn bloglezers gaf hieronder in de reacties aan dat er een vergelijkbaar filmpje bestaat van een man die een lied zingt over zijn verloofde die ernstig hersenletsel heeft opgelopen.
Dit filmpje kun je HIER bekijken

7 opmerkingen:

 1. De bijbel zegt dat wij soms zonder het te beseffen engelen om ons heen hebben. Dit is geen gewone vrouw, dit is een engel....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw! Wat een indrukwekkend filmpje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, indrukwekkend, ontroerend. Heb diep respect voor ze! Doet me trouwens denken aan een ander filmpje, een liedje, moet je maar eens zoeken op youtube: Chris Medina, What are words (http://www.youtube.com/watch?v=nQY4dIxY1H4) Die jongen zingt over zijn verloofde, die ook ernstig hersenletsel heeft opgelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor de tip Annemieke. Ik heb de link onderaan het blogbericht gezet!

   Verwijderen
 4. Deze vrouw is inderdaad een engel.. Wauw. Heel indrukwekkend, en tranenlatend. "Christus kennen is belangrijker dan een bestaan opbouwen"....

  BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.