19 april 2012

Een gelovige kan de kerk verlaten, maar verlaat hij daarmee God?

Presentator Tijs van den Brink volgt voor het programma Adieu God? bekende Nederlanders die christelijk zijn opgevoed maar tijdens hun levensloop de kerk hebben verlaten.

Hoe herinneren de BN'ers zich de kerk, en wie bracht hen in aanraking met God? Samen met Tijs blikken zij terug op de periode dat zij naar de kerk gingen. In het programma van de EO vertellen zij hoe ze vanaf hun vertrek uit de kerk met zinsvragen omgaan, en in hoeverre God en religie hier überhaupt nog een rol in spelen. Betekende het afscheid van de kerk ook het afscheid van het geloof?
Vanavond is de eerste aflevering te zien bij de EO op nederland 2.

Tijs van den Brink was dinsdagavond te gast bij Pauw en Witteman om Adieu God? en de algemene ontkerkelijking te bespreken. Wat betekent de afname van het kerkbezoek voor het christelijke geloof? En hoe moet de kerk en daarmee ook de Evangelische Omroep omgaan met de modernisering van religie?

Hieronder volgt het interview dat Tijs gegeven heeft afgelopen dinsdagavond bij P en W. Mooi om te zien en te horen wat Tijs zegt over het christelijk geloof.


 

Klik HIER voor meer informatie over het programma.

1 opmerking:

  1. Tja het is een beetje op het niveau van: kan een voetballer meedoen in de wedstrijd zonder zich bij de club aan te sluiten? Ik weet dat deze vergelijking niet geheel opgaat, maar toch. Veel mensen zijn teleurgesteld in de kerk en vaak is dat terecht. Misschien zien we de kerk wel te veel als volkomen werk van God en dat is het helaas niet. Er zit veel mensenwerk bij en zonder daar nu direct op af te willen knappen want wij maken allemaal fouten, zou ik niet zonder de samenkomst kunnen...

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.