Een getuige voor de wereld

 


Weest blijde met de blijden, weent met de wenenden.
Romeinen 12:15

De Here Jezus at met tollenaars en zondaars. Bijna iedereen met wie Hij omging, was een randfiguur. Maar Hij had met hen niet alleen en sociale relatie, het was een verlossende relatie. Het is niet de bedoeling dat onze werelden zich met elkaar vermengen. God wil niet dat we in de wereld opgaan en ergens besmet worden, maar dat we er een getuige voor zijn.

We moeten huilen met hen die huilen, lijden met hen die lijden en onszelf vereenzelvigen met armen, zieken en mensen die naar geest, ziel en lichaam iets tekortkomen. Hoe zouden we hen anders voor Christus kunnen winnen?

We moeten liefhebben wie in de wereld zijn, zonder door hen besmet, beïnvloed of verleid te worden. Dat kunnen we alleen als we dicht bij Christus blijven. Net als Hij moeten we in de wereld zijn, maar niet van de wereld. Het is goed wanneer een schip op zee is, maar slecht wanneer de zee in het schip is.

Billy Graham 

Bovenstaand stukje trof me. Hoewel er niet letterlijk in de Bijbel staat dat we 'ín de wereld moeten zijn en niet ván de wereld', is de strekking wel Bijbels. Graham verwoord dat treffend. Maar wat is het soms moeilijk om niet mee te gaan met alles wat deze wereld biedt (vaak door mensen heen). Er is soms maar íets voor nodig om besmet te worden want Gods tegenstander weet precies waarmee hij ons kan verleiden of om de tuin kan leiden. Hij verpakt het aantrekkelijk en we trappen er soms met beide benen in. 

Een mooi stukje om eens over na te denken én om in praktijk te brengen. Gods Woord houdt ons hierbij scherp en Jezus Christus wil ons leiden om niet op te gaan in deze wereld maar een getuige te zijn van Zijn machtige daden en werken. We mogen ervan vertellen aan iedereen die het maar horen wil!


Reacties

  1. Ja, mooi stukje Wendy, daarin ligt precies de nuance... we kunnen als Christen niet op een eiland leven, maar moeten juist in de wereld staan zonder er door besmet te worden. Poeh, een hele opgave! Leuk dat je dit nu post, ik wilde er net een blogserie over beginnen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen Marja, ik ga je serie volgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie blog Wendy. Hij kan het zo kernachtig zeggen. Ik dacht ook nog: net zoals de boot op jouw plaatje in het water is, maar niet van het water, is de christen in de wereld wel in de wereld maar niet van de wereld. En vanuit die positie mogen we lachen huilen en contacten, delen. En soms tegen de stroom opvaren :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.