13 april 2022

Vertrouw op God voor de oplossing

 


Aan het begin van het bijbelboek Exodus lezen we over Mozes die in een biezen mandje in het water gezet wordt door zijn moeder. Toen Mozes' zus Mirjam aanbood aan de dochter van de Farao een voedster te zoeken, stemde ze hiermee in. In vers 9 lezen we:

En de dochter van Farao zeide tot deze: Neem dit kind mee en zoog het voor mij, dan zal ik u het u toekomende loon geven. Daarop nam de vrouw het kind mee en zoogde het.

Bemoedigend
Wat een bijzondere gebeurtenis is dit. Mozes' moeder was herenigd met haar baby! God gebruikte haar moedige daad - het verbergen en redden van haar baby - als start van Zijn plan om Zijn volk uit Egypte te redden. God heeft eigenlijk onze hulp niet nodig om Zijn plan voor ons leven uit te voeren.
We kunnen verlamd raken als we kijken naar onze hachelijke situatie, omdat de situatie menselijk gezien onoplosbaar is. Als je je echter concentreert op God en Zijn kracht, zal dat je helpen een uitweg te vinden. Momenteel heb je misschien het gevoel dat er geen uitweg is voor je problemen. Concentreer je op God en vertrouw op Hem voor de oplossing. Dat is het enige waar Hij om vraagt om Zijn werk in jou te beginnen.


2 opmerkingen:

  1. Vertrouwen op God voor een oplossing ja! Maar Hij heeft ons daarbij wel nodig, Hij gebruikte de dochter van farao, de moeder van Mozes en de zus van Mozes in dit verhaal :) Drie vrouwen!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.