25 april 2020

Kwarkbrood met rozijnen

Tussen alle serieuze berichten en blogs door, nu weer eens een 'ontspannen' bericht.
Onlangs las ik in een tijdschrift een recept van een kwarkbrood. Het is eenvoudig te maken en het resultaat mocht er zijn. We hebben er met z'n drieën van gesmuld hier thuis. Wil je het ook eens maken, kijk dan hieronder voor het recept.



Benodigdheden:
100 gram rozijnen
500 gram bloem
1 zakje bakpoeder
2 eieren
125 gram roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram volle kwark
1 zakje vanillesuiker
1/4 tl zout
cakeblik
bakpapier

Bereidingswijze:
Doe de rozijnen in een kommetje en giet er wat kokend water over. Laat ze zo een kwartier weken.
Doe alle overige ingrediënten in een beslagkom en meng alles goed met de deeghaken van de mixer.
Laat het deeg een kwartier rusten. Giet de rozijnen af, meng ze door het deeg en kneed het geheel nog even goed door.
Bekleed het cakeblik met bakpapier. Vouw het deeg enkele malen dubbel en leg het met de naad naar beneden in het blik.
Dek het af met een theedoek en laat het nog even een kwartiertje staan. Bestrijk het aan de bovenkant eventueel met een beetje melk.
Bak het brood daarna in een voorverwarmde oven op ongeveer 150 graden in een uur goudbruin en gaar. Je kunt het serveren met jam en roomboter!



                           Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 opmerkingen:

  1. Haha, ik vind je serieuze berichten ook ontspannen hoor! Maar inderdaad, de afwisseling is leuk. Kwarkbrood, nooit van gehoord, het klinkt heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.