24 februari 2020

Chocoladecake
Benodigdheden:
140 gram en 200 gram pure chocolade
eetlepel bloem
4 eieren
200 gram boter
200 gram suiker
250 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:
Smelt de 200 gram chocolade.
Smeer intussen de cakevorm in met boter. Ik gebruik voor deze cake een bakvorm van 25 centimeter, dan krijg je lekkere grote plakken.
Kluts de eieren met de suiker op hoge snelheid 5 minuten met de mixer.
Smelt de 200 gram boter tot hij net vloeibaar is en mix op lagere snelheid de boter door het ei/suikermengsel. Daarna roer je voorzichtig het zelfrijzend bakmeel erdoorheen.
Nu hak je de 140 gram chocolade in stukjes. Doe ze daarna in bakje met een eetlepel bloem erbij. De bloem voorkomt straks dat de stukjes allemaal naar beneden zakken in de cake.
Hierna roer je door een derde van de cakemeel de gesmolten chocola en door ongeveer twee derde van de cakemeel de chocoladestukjes met bloem uit het bakje.
Daarna giet je eerst de cakemeel met de stukjes in de vorm en daar bovenop de cakemeel met de gesmolten chocola.
Nu in de oven op 160 graden en 70 minuten. Het kan ook wat langer, maar als je hem 70 minuten doet dan blijft hij zacht van binnen, een beetje brownie-achtig.

(Ik maakte zelf met de helft van de ingrediënten bovenstaande (platte) koeken door het beslag in een groter bakblik uit te spreiden)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.