27 februari 2020

Sestra mama - Het nieuwe tijdschrift voor moeders!

Het kan christelijke moeders bijna niet zijn ontgaan dat enkele weken geleden het nieuwe magazine Sestra mama gelanceerd is. Via Royal Jongbloed ontving ik een recensie-exemplaar! Het is het eerste christelijke blad dat zich specifiek richt op moeders. Hiervóór verschenen wel christelijke bladen als 'Aan de Hand' en 'Jente' maar deze bladen waren voor zowel vaders als moeders bedoeld. Sestra mama is er voor moeders van ongeveer 25 tot 45 jaar oud.

Vaak ben je als moeder niet alleen moeder maar een vrouw met diverse rollen. Er zijn tegenwoordig veel ballen die je hoog moet (en soms wilt) houden. Het magazine speelt hier heel duidelijk op in. Elke mama moet allerlei keuzes maken en vaak kunnen ze hier wel wat hulp bij gebruiken. In een wereld waarin alleen het hoogst haalbare vaak goed genoeg lijkt te zijn, wil Sestra mama door interviews, columns en andere verhalen laten zien dat Gods genade zich vaak in de gewone dingen van het alledaagse leven bevindt. Naast serieuze onderwerpen die je uitdagen en inspireren, is het magazine ook duidelijk bedoeld om even tot jezelf te komen en je een moment van rust te geven.

Wat erg mooi is, is dat de schrijvers van de artikelen moeders laten voelen dat ze niet alleen staan en dat ze willen helpen goede keuzes te maken door het geven van praktische en inspirerende tips over (geloofs)opvoeding en veel persoonlijke verhalen. De inhoud van deze eerste uitgave zit vol 'eerste keren' en is onderverdeeld in een aantal thema's:  #zobenikmamaGeluk & Genade in het alledaagse levenOpvoeding & Geloof en Leuks en Tips. De bijbehorende artikelen staan niet op volgorde maar wisselen elkaar af. 

Het magazine heeft een frisse uitstraling, is lekker dik (130 pagina's!) en verschijnt twee keer per jaar.Leuk is ook dat er toch enkele bladzijden zijn opgenomen voor vaders (die stiekem meelezen), dat er aandacht wordt besteed aan de veertigdagentijd, aan financiën binnen het gezin (Money Mom) en dat er ruim aandacht wordt besteed aan allerlei geloofsopbouwende boeken. Het is een zeer afwisselend blad met prachtige foto's. Er is nog veel meer over te zeggen, maar ik zou zeggen: koop het gewoon!
Persoonlijk heb ik nog een paar tips voor de redactie. Misschien zouden er wel wat (korte) bijbelgedeelten over opvoeding in het blad opgenomen kunnen worden waar wat over uitgelegd wordt, misschien gelijk voorin het blad. Er is natuurlijk niets mis met het delen van ervaringen en bemoedigen van moeders maar uiteindelijk zal bij de meeste christelijke gezinnen Gods Woord centraal staan in de opvoeding en niet de moeder zelf.
En omdat ik zelf nét buiten de genoemde leeftijdscategorie van het magazine val, zou ik ook het wel leuk vinden wanneer er ook wat meer ervaringen gedeeld zouden worden van moeders met (jong)volwassen kinderen en moeders die zelf alweer oma zijn. Juist jonge mama's kunnen hier weer veel van leren. Het zou wat mij betreft een magazine mogen zijn voor álle moeders, hoe oud ze ook zijn.

Al met al is het magazine zeer de moeite waard! Wat mij betreft zou het best vaker mogen verschijnen dan twee keer per jaar en dan zou het misschien ook iets minder dik kunnen zijn.

Wie een abonnement neemt à € 35,- per jaar ontvangt daarnaast ook de twee Sestra magazines die jaarlijks verschijnen en leuke extra's. Een los exemplaar kost € 9,95. Abonnementen en losse nummers zijn via de website te bestellen.

Sestra mama is onderdeel van uitgeverij Sestra (een merk binnen uitgeverij Royal Jongbloed) en de vrouwencommunity sestra.nl die al tien jaar bestaat: een plek voor christelijke vrouwen waar we met elkaar ontdekken wat geloof voor ons dagelijks leven betekent.

Graag wijs ik ook alvast op een ander magazine voor moeders over opvoeden dat in mei zal verschijnen. Het is getiteld 'Supermam''. Benieuwd? Kijk alvast eens op de website. Ook over dit blad zal ik t.z.t een recensie plaatsen op mijn blog!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.