3 december 2019

Pompoensoep


Voor de afwisseling, deze keer eens een recept. Voor het eerst in mijn leven maakte ik pompoensoep en ik moet zeggen dat het goed gelukt is. Ik heb verschillende recepten hiervoor gecombineerd en uiteindelijk mijn eigen gerecht ervan gemaakt.


Ingrediënten:
100 gram geschilde uien
1 kilo pompoen
125 gram gesneden knolselderij (of wortels)
1 groentebouillonblokje
1,5 liter kokend water
witte peper
1 el kerriepoeder
1 teentje knoflook
150 ml kookroom
2 el zonnebloemolie

Bereiding:
Was de pompoen en droog hem goed af. Snijd hem doormidden en verwijder de pitten en draden uit het midden. Snijd de helften daarna nogmaals doormidden en daarna in repen en blokjes. (Je hoeft een oranje pompoen niet te schillen). Leg de stukken 2 minuten in de magnetron op 700 Watt.

Snijd een stuk van de knolselderij af en snijd de schil weg. Snijd de knolselderij in blokjes.
Los het bouillonblokje op in een kopje met kokend water (van de totale hoeveelheid water).
Snipper de uitjes en de knoflook.

Verwarm in een soeppan de olie en fruit de uitjes zodat ze glazig worden. Voeg ook de knoflook toe. Schep de kerriepoeder en peper erop en bak even mee. Voeg vervolgens de pompoen en knolselderij toe en schep deze al bakkend een paar minuten  rond. Doe dan het water en het bouillonblokje erbij.
Laat dit ongeveer 30 minuten rustig koken, zodat alles zacht wordt. Maak fijn met de staafmixer of een blender en voeg daarna de room toe en naar smaak nog wat extra peper. Verwarm de soep, maar laat het niet meer koken.
Je zou de soep eventueel kunnen serveren met de overgebleven pompoenpitten die je even roostert. Ook uitgebakken spekjes zijn er lekker bij.

                                 KokenKoken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.