15 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag18 t/m #dag21

De maandagmorgen begon rustig met een stukje bijbellezen. Er is weinig zo fijn in de vakantie dan in alle rust de dag te beginnen. Deze dag las ik weer een wijze les met toelichting uit Spreuken.


Het is onnadenkend en niet eerlijk om het goede uit te stellen, of het nu gaat om het terugbetalen van een lening of het nakomen van een belofte. Uitstel vernietigt vertrouwen. Wees erop attent dat je het goede voor een ander doet.

Het huis is weer schoon voor het oog en kan er weer even tegen. Het kost een paar uur tijd maar dan is het voor de rest van de week wel weer genoeg. Het betere werk komt wel weer 😉
's Middags gingen we weer een rondje hardlopen en ook deze keer was het rennen tussen de buien door. Gelukkig kwamen we droog weer thuis. Het was nog best wel warm om te lopen ook al lijkt het wel herfst.
's Avonds ben ik weer in mijn boek gedoken en hebben we nog wat vakantieprogramma's gezien op t.v.. Ik las deze uitspraak en kon mij er helemaal in vinden:


Waar ga je heen deze zomer? Vanaf volgend jaar ga ik daar geen antwoord op geven. En daar heb ik verschillende redenen voor. Als je niet weggaat, moet je uitleggen waarom je thuis blijft. Alsof het niet vanzelfsprekend is dat je ook in je eigen huis en tuin heerlijk vakantie kunt vieren.
- Sophia Geuze in het N.D.  

Dinsdagmorgen zijn Bram en ik redelijk vroeg opgestaan en hebben we samen het beloofde uitje naar Lelystad gemaakt. We bezochten de Bataviawerf en de Batavia zelf. Wat leuk om alles eens in het echt te zien. Bram herkende veel van zijn boot die hij aan het maken is en legde mij ook diverse dingen uit.
Erg leuk om hier een keer geweest te zijn. Het is de bedoeling om de Batavia op het droge te halen maar daar is (nog) veel geld voor nodig. Het zal nog wel even duren voordat dat zover is.

's Middags hebben we samen alle appels van onze appelboom geplukt. Dit ging reuze handig met de plukker die we onlangs hiervoor hebben gekocht. We zaten onder de rupsen en beestjes maar het resultaat mocht er zijn:En dit waren alleen nog maar de 'goede' appels. We hadden ook nog een emmer vol met appels waar een plekje aan zat.
 

Woensdagmorgen heb ik weer fijn boodschappen gedaan. Ik kan hier altijd van genieten omdat ik me altijd zo dankbaar voel als ik alles weer binnen heb. Intussen schilde mijn man alle appels waar plekjes aan zaten en kookte er heerlijke appelmoes van...😋's Middags ben ik naar Barneveld gegaan en heb daar onze oudste dochter (die dinsdag overigens haar 27e verjaardag vierde) geholpen met schoonmaken. Ze is met haar man flink aan het klussen en hoopt volgende week te verhuizen. Wat komt er veel bij kijken altijd bij zo'n verhuizing. Maar dan heb je ook wat. Ze zal blij zijn als ze op korte afstand van haar werk zal kunnen wonen.

Alvast één schone kamer...
Onze jongste zoon zit trouwens al dagen lang te werken aan een verslag voor zijn studie. Hij wil het goed doen, dus het kost ook veel tijd. Hij hoopt het af te hebben voordat hij volgende week naar Turkije vertrekt. Tussendoor loopt hij hard met een vriend of fietst hij nog wel. Af en toe ontspannen is ook wel belangrijk.

De donderdag begon een beetje hoe de woensdagavond eindigde. En voor mijn man betekende dat buikgriep. Wat vervelend dat hij dit nu net in zijn vakantie heeft. Hij had de laatste tijd al vaker last van zijn darmen, vooral na het hardlopen maar dit keer was het wel heel erg.
We hebben deze donderdag dan ook rustig aan gedaan en lekker in huis gerommeld. Zelf heb ik nog wat blogberichten geschreven, aan de zeilen van de boot genaaid en wat in het huishouden gedaan. Manlief heeft veel in zijn stoel zitten lezen omdat hij weinig fut had om bootje te bouwen of iets anders te doen. Hopelijk wordt morgen weer een betere dag voor hem...                   Klussen

2 opmerkingen:

  1. Was het schip echt de moeite waard?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het was een leuk uitstapje in combinatie met de werf en het museum. Alléén het schip bekijken is wel wat weinig. Voor ons was het wel interessant omdat mijn man natuurlijk de Batavia in het klein aan het bouwen is en hij lette op allerlei details.

      Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.