11 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag15 t/m #dag17

Precies om 24.00 uur ‘s nachts hebben we vrijdag onze jongste zoon verrast met felicitaties. Al zingend kwamen we samen zijn slaapkamer binnen. Hij had ons uitgedaagd om hem rond dit tijdstip te feliciteren maar hij had niet verwacht dat we het ook zouden doen. Hij kwam om 23.50 uur thuis van de voetbalwedstrijd en omdat we toch wakker werden, namen we onze kans. Hij kon er om lachen gelukkig ­čśŐ

In de loop van de ochtend kwam er familie op visite voor zijn verjaardag en 's middags kwamen er onverwachts drie vrienden binnenvallen. Dit betekende voor hem twee keer taart en gezelligheid en hij heeft ervan genoten. 's Avonds zijn we nog met hem en onze oudste zoon uit eten geweest. Wanneer je 20 jaar wordt en vakantie hebt, zijn dat goede redenen om buiten de deur te eten. De rest van de avond heeft Gert nog bij zijn broer doorgebracht, ze kunnen de laatste tijd steeds beter overweg samen. Erg leuk om te zien. Als moeder geniet ik daarvan.
Zelf heb ik 's middags trouwens nog mijn nieuwe naaimachine uitgeprobeerd. Ik had inmiddels weer een andere binnengekregen. Deze is veel beter. Het is een iets zwaarder type van Singer en naait veel beter en stabieler. Ik heb nu een aantal zeilen afgemaakt en probeer ook de andere binnenkort te doen.

De hele dag door dacht ik aan het gesprek dat mijn man en ik gisteravond samen hebben gehad. Ik heb er hier al iets over gedeeld op mijn blog. Het is mooi dat ik hier nu op gewezen ben en dat ik mij ervan bewust ben, maar het is n├│g beter om er iets mee te gaan doen. De komende vakantieweken wil ik er bewust en biddend mee aan de slag gaan (hoewel dit natuurlijk een heel proces is).
Zaterdagmorgen (net zoals alle dagen trouwens) begon ik met een leerzaam gedeelte, deze keer uit Spreuken 3. Samengevat las ik dit:
'Het is goed om God het eerste deel van ons inkomen te geven. Niet zozeer om het gebruik uit het O.T. te volgen maar om hiermee te laten zien dat God de eerste plaats in ons leven inneemt. Alles is uiteindelijk van Hem, wij zijn slechts beheerders van Zijn rijkdommen.'

We zijn de laatste tijd heel bewust bezig met onze financi├źn. We overleggen veel en kijken ook naar de toekomst. En dat geldt niet alleen voor onszelf want we zijn ook betrokken bij de uitgaven en inkomsten van (een aantal van) onze kinderen. Het blijkt soms toch best lastig te zijn voor jonge mensen om de boel goed op orde te krijgen. Er moet vaak zoveel geregeld worden in allerlei opzichten dat het goed is hierbij wat hulp te hebben. We zijn dankbaar dat we af en toe wat advies mogen geven.


Ook onze oudste zoon wilde graag op mijn blog vermeld worden en ik heb hem beloofd een foto van hem te maken zodra hij op zaterdag bij ├│nze - en dus zijn oude - buurvrouw aan het werk was. Hij had zijn 'werk' auto weer geparkeerd en is druk geweest met snoeien deze dag.

Met frisse moed begon hij aan zijn werkdag


Aan het einde van de dag zat de kar boordevol snoeiafval.

's Middags 'rommelde' ik nog wat in huis en werkte de was weg. Daarna gingen we weer een rondje hardlopen door het bos. Deze keer mocht ik de hond meenemen omdat de afstand die Bram ging lopen veel te ver voor onze Vizsla was. Het waaide flink maar dat maakte ons niets uit. We sprongen gewoon over de takken heen in het bos.
Mijn man liep een lange afstand van 25 km als training voor de trail en de marathon. Hij kwam halverwege zijn tocht een 'collega' hardloper tegen en daarmee is hij samen verder gelopen. Ze hebben allerlei ervaringen uitgewisseld.
Zowel de zaterdagavond als de zondag waren hier rustig. We hebben weer veel gebouwd en gelezen. Opnieuw ben ik in een roman begonnen. Deze keer is het 'Verdwaalde ster' van Francine Rivers. Het is een totaal ander boek dat de voorgaande romans, maar dat zorgt voor afwisseling.

In het boek 'Leef je roeping' ben ik al een eind gevorderd. In het derde deel dat gaat over 'Haal die handrem eraf'', kom ik veel bekende dingen tegen. Eigenlijk sluit het helemaal aan bij mijn verhaal dat ik pas schreef en hierboven ook al noemde. Goed om eens na te denken over belemmeringen die opgeworpen worden in je leven of die ik misschien zelf wel opwerp.

Zondag was het nog lekker weer en ben ik nog een poosje met de hond in de tuin geweest. De komende week wordt er veel regen voorspeld, dus dan zal het er weinig van komen vrees ik.Genieten van een stapel oude 'Jentes'.

Toen ik onlangs wat oude foto's doorbladerde op mijn computer, kwam ik zulke leuke vakantiefoto's tegen van onze kinderen toen ze klein waren. Ze zijn van bijna 15 jaar geleden. Hoewel we nu ook heel erg van hen genieten zeg ik toch maar even 'die goede oude tijd'...

Wanneer je dan bedenkt dat ook de derde al gaat trouwen, besef ik dat het allemaal wel heel snel gaat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.