8 augustus 2019

zomervakantie 2019 #dag12 t/m #dag14

Het bijbelboek Spreuken blijft inspirerend. Ik probeer enkele verzen per dag te lezen want het kost tijd om de woorden op je in te laten werken. De komende maanden wil ik mij verder in dit boek verdiepen. Met ‘Het Leven’ ernaast wordt het gelijk praktisch gemaakt!

In Apeldoorn hebben we op dinsdagmorgen onze jongste in de kleren gehesen. Hij had nog schoenen nodig o.a. voor zijn werk en diverse andere dingen voor zijn vakantie naar Turkije. Hij is goed geslaagd en weer een stuk armer! We hebben nog gezellig een kopje koffie met elkaar gedronken en waren tegen de middag weer thuis. Na de middag hebben we nog een mooie wandeling door het bos gemaakt, daar was de hond na een ochtend slapen helemaal aan toe.

's Middags heb ik nog eens even geoefend met de nieuwe naaimachine. Best lastig als je een bepaalde machine gewend bent om dan ineens over te schakelen op een andere. Een filmpje op YouTube deed wonderen, want nu lukte het wel om het ding aan de praat te krijgen. Gelukkig.
Daarna maakte ik nog een nieuwe voorraad muesli. De mannen vinden deze zelfgemaakte versie het allerlekkerste šŸ˜‹

Mijn man bouwt stug door aan de Batavia en stelde zelfs voor om binnenkort een keer bij de 'echte' Batavia te gaan kijken in Bataviastad. Hoewel deze er wat vervallen bij schijnt te 'drijven' is het misschien wel leuk om eens te gaan kijken hoe hij er in werkelijkheid uitgezien moet hebben. Wordt vervolgd...


's Avonds heb ik weer verder gelezen in mijn boeken. Lezen blijft een heerlijke bezigheid. Ook de combinatie van het lezen van verschillende soorten boeken vind ik fijn. Een roman voor de ontspanning en een geloofsopbouwend boek om wat van op te steken.

Wat ik ook altijd leuk vind om te lezen (zelfs in de vakantie) is de nieuwsbrief van 'De Huishoudcoach'. Els Jacobs stuurt 10x per jaar een interessante brief rond (op aanvraag) met allerlei praktische tips voor het huishouden. Als je het leuk vindt, kun je je hier aanmelden.


Woensdagmorgen heb ik zoals gebruikelijk weer de 'grote' boodschappen gedaan. Ook al zijn we nog maar met z'n drieƫn hier in huis, er gaat toch wel heel wat doorheen in een week. Zeker ook nu de jongste hele dagen thuis is. Ik kocht deze keer wat kibbeling op de markt, iets wat we niet vaak doen. We genoten ervan.

's Middags gingen mijn man en ik weer hardlopen. Bram nam de hond mee voor een tochtje van 15 km, ik liep zelf deze keer 10 km. Het was een poos geleden dat ik zo'n stuk gelopen heb maar het kon deze keer. Het was niet al te warm en ik had niet veel meer op het programma staan vandaag.  's Avonds kon ik heerlijk zitten lezen en heb mijn roman 'De plantage' uitgelezen. Wat een prachtig boek is dit. Opnieuw een aanrader wanneer je nog een mooi boek zoekt voor de vakantie of voor zomaar tussendoor. Onze jongste liep ook nog een rondje hard met een vriend. Het tempo dat zij hadden is voor mij niet bij te houden...

Donderdagmorgen konden we rustig aan doen en na wat in huis te hebben gedaan, heb ik in dorp nog wat kleine boodschapjes gedaan. Dit zijn vaak kleine dingen bij diverse winkels en het is het handigste om dit op de fiets te doen zodat je overal makkelijk bij kan komen. Ook lag er weer een nieuw boek klaar bij de bibliotheek. Heerlijk om daar even rond te neuzen!

's Middags deden wij zelf niet heel veel bijzonders. We hebben e.e.a. opgeruimd op de computer en bouwde nog verder aan de boot. Ik heb mij nog even op de zeilen gestort. Helaas deed de naaimachine deze keer niet wat hij moest doen en vertoonde op allerlei manieren kuren. Het wordt toch een gevalletje retour zenden helaas....Op deze manier kan ik weinig met het ding beginnen.
Onze zoon heeft nog even gesport om vervolgens met een vriend naar een voetbalwedstrijd te gaan in Rotterdam. Hij vindt het heerlijk om dit te doen nu hij vakantie heeft, als hij druk is met studie en werk komt hij hier nauwelijks aan toe.

's Avonds aten mijn man en ik nog wat restjes chinees en genoten we van de avond. Het was een redelijk droge dag dus we konden fijn buiten zitten.
Voor onze jongste zoon is het vandaag oudejaarsdag. Morgen hoopt hij 20 jaar te worden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.