31 juli 2019

Zomervakantie 2019 #dag6


Vanmorgen las ik de laatste psalm uit het bijbelboek Psalmen. De schrijver van deze laatste psalm - Psalm 150 - roept op God te prijzen. Wat een passende manier om dit bijbelboek van lof mee te eindigen; met een rechtstreekse aanmoediging voor óns om Hem te loven en te prijzen. Elke dag, altijd en overal!

Aan het einde van de maand kijk ik altijd terug naar de maand die achter mij ligt en blik ik vooruit op de maand die komt. Vorig jaar schreef ik daar al eens een blog over. Deze maakt duidelijk wat ik hier precies onder versta en hoe ik dat doe. Je kunt het hier teruglezen. Het is nu natuurlijk vakantietijd dus het is allemaal iets makkelijker en ontspannender qua planning voor augustus maar het blijft wel waardevol om terug te blikken en vooruit te kijken.

Vanmorgen heb ik de grote boodschappen gedaan voor de hele week en daar kunnen we altijd weer een flinke poos mee vooruit. Op de markt haal ik al het fruit en in twee voordelige supermarkten de rest van de boodschappen. Ik heb weleens overwogen de boodschappen (op de verse dingen na) voor een hele maand te kopen maar per week vind ik het toch overzichtelijker.

Na het doen van de boodschappen en een paar klusjes in huis (in de wasmand zit altijd wel wat) ben ik nog een eindje gaan hardlopen. Meestal probeer ik drie tot vier keer per week te lopen maar dat hangt een beetje af van de afstanden die ik per keer loop. 20 km totaal in een week vind ik een mooi gemiddelde 😉 Het is stiekem een doel van mij om per jaar zo'n 1000 km te rennen.

Mijn man loopt dat overigens met gemak, hij loopt wel zo'n 3000 km per jaar. Pfff.....

Na het eten hebben we het een en ander binnen gedaan. Het regende hier flink dus buiten in de tuinstoel zitten was vanmiddag helaas geen optie. Maar... de regen was geen straf. Het was bijzonder goed én nodig voor onze tuin en we hebben deze keer binnen allerlei dingen 'geregeld'.
Zo heb ik onder andere mijn man opgegeven voor de rubriek 'sporters gezocht' van het Nederlands Dagblad. Wie weet verschijnt zijn verhaal binnenkort wel in de krant.


Daarnaast hebben we een oplossing gevonden voor de tekeningen op de houten borden in de tuin die aan het afbladderen zijn. Onze oudste dochter heeft hier een tijdje geleden haar best op gedaan en helaas beginnen ze door de weersomstandigheden af te bladderen. We laten de tekeningen nu op een tegel afdrukken zodat ze langer houdbaar zijn. Ik ben heel benieuwd hoe het zal worden.


Zo zijn ze nu....

Wordt vervolgd...


En omdat lezen een van mijn grootste hobby's is, heb ik mij weer prima vermaakt met een nieuwe, dikke roman.
De afgelopen jaren heb ik via Marktplaats alle boeken van Francine Rivers en Lynn Austin voor een zacht prijsje op de kop getikt en in de vakanties geniet ik hiervan.

'De Plantage' is een van de laatste boeken die ik nog niet gelezen heb en ik ben benieuwd.

Ook heb ik nu het voorwoord en de inleiding gelezen van 'Leef je roeping' en dat ziet er uitnodigend uit. Er volgt binnenkort meer hierover...


's Avonds aten we vis! Een echte traktatie want zo vaak eten we dat niet. Wat aardbeien met yoghurt toe, een klein feestje.


Ook hebben we nog wat televisie gekeken en natuurlijk weer aan de Batavia gebouwd. Zelf appte ik nog even wat met dochters en a.s. schoondochter en ben van iedereen weer een beetje op de hoogte.

Het was een eenvoudige maar heerlijke dag thuis. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.