6 juli 2019

Twitterend door de BijbelEen aantal keer in mijn leven hoop ik de hele Bijbel door te lezen en ik doe dit tijdens mijn stille tijd in kleine stapjes. Ik wil de Bijbel niet alleen maar lezen, maar er ook echt iets mee doen in mijn dagelijks leven. Gods Woord is onderverdeeld in 66 bijbelboeken en deze heb ik voor mijzelf verdeeld over zeven jaar. Op dit moment ben ik bezig in jaar 5 en staan de dichterlijke boeken Job tot en met Hooglied op het programma.

Naast dat ik elke morgen een kort gedeelte lees en overdenk, schrijf ik er iets over op in mijn stille tijd schrift. Bovendien dwing ik mijzelf om het kort en bondig samen te vatten en probeer ik hetgeen ik geleerd heb om te zetten in een tweet op Twitter van maximaal 280 tekens. In het verleden waren dit 140 tekens en was het nog veel moeilijker om het kort te verwoorden!

Elke dag hoop ik voor mijzelf duidelijk te krijgen wat de kern is van het gedeelte dat ik gelezen heb maar mijn gebed is ook dat ik anderen ermee zal bemoedigen.

Wil je meelezen met mij - ik lees op dit moment in de Psalmen - volg mij dan op Twitter.


7 opmerkingen:

 1. Ik doe niets meer met sociale media maar dit is zeker een mooi manier om het te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Daniëlle, ik ben blij dat ik er mensen mee kan bemoedigen.

   Verwijderen
 2. Ik zie je tweets idd weleens voorbij komen Wendy. Mooi om het zo te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jouw tweets zijn waardevol voor je. Maar ik denk dat je dat al besefte. Ik lees ze. Ik hoop dat je er een boekje van gaat maken. Net zoiets als dit: https://www.bol.com/nl/p/trendingtopic/9200000009985288/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je tip Aritha. Toch denk ik dat ik het niet doe want ik haal veel van de teksten uit 'Het Leven'. Ik heb het niet allemaal zelf bedacht hoewel ik zinnen soms wel wat anders citeer.

   Verwijderen
  2. Ik begrijp het. Maar je zou het kunnen!

   Verwijderen

Fijn dat je een reactie achterlaat. Deze wordt eerst gecontroleerd dus het kan even duren voor je hem terugziet onder het bericht.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...